Prijava

Vaša prijava

U Gradskoj knjižnici poslušajte kako izvesti revoluciju


Gradska knjižnica Velika Gorica u utorak, 10. listopada, u 19 sati organizira predstavljanje zbirke kratkih priča Žarka Jovanovskog “Priče o Lenjinu i Staljinu: praktični priručnik za izvođenje revolucije“. Na tragu ruskog pisca Danila Harmsa, ali na samo sebi svojstven način, Žarko Jovanovski donosi niz ultrakratkih priča u maniri skeča, o zamišljenim i potpuno pomaknutim susretima dvojice omraženih ruskih vođa.

“Apsurd, ironija, sarkazam, groteska i provokacija ono su što karakterizira ovu knjigu, što rezultira snažnim humorom kojim je obilježena svaka od 100 priča okupljenih u knjizi. Je li sve to za Žarka Jovanovskog samo književna igra, obračun s komunizmom ili nešto treće? Najbolje ćete to provjeriti ako nam se pridružite na susretu s ovim osebujnim autorom”, kaže Ivana Grubačević iz Gradske knjižnice Velika Gorica.

Autorov gost bit će sisački književnik Siniša Matasović, prošlogodišnji gost Matičinog četvrtka u Velikoj Gorici, a na predstavljanju će pročitati i neke svoje najnovije priče.


PREDSTAVLJANJE KNJIGE TRAGOVI NA MODROM NEBU