Prijava

Vaša prijava

Skauti i školarci na memorijalu ‘Nitko da ne dođe do prijatelj drag’


Turopoljska udruga skauta Tur u sklopu manifestacije Dječji tjedan u Velikoj Gorici u subotu organizira 6. memorijal “Nitko da ne dođe do prijatelj drag“, u spomen na Tihomira Tomašića-Tihicu.

Na ovaj već tradicionalni Memorijal pozvane su sve osnovne škole i udruge u gradu Velikoj Gorici te skautske i izviđačke udruge iz drugih gradova koje podržavaju ideju očuvanja spomena na hrvatske branitelje Domovinskog rata, a među njima i na Velikogoričanina i nekadašnjeg izviđačkog voditelja, Velikogoričanina Tihomira Tomašića – Tihicu, pogubljenog u Domovinskom ratu na vukovarskoj Ovčari.

“Na memorijalu, kao i dosadašnjih godina očekujemo oko 250 sudionika, natjecatelja i osoba koje će sudjelovati u organizaciji i provedbi aktivnosti. Početak memorijala planiran je u 9,30 sati postrojavanjem sudionika i polaganjem vijenca ispred spomenika poginulim braniteljima u Domovinskom ratu ‘Golubica'”, kaže Alen Konjević, predsjednik Turopoljske udruge skauta Tur, i dodaje kako će natjecateljske aktivnosti i igre učenika, poletaraca i skauta odvijat će trajati od 10 i 16 sati na prostoru između Gradskog groblja Velike Gorice i naselja Pleso.