Prijava

Vaša prijava

FOTO Osnovna škola Novo Čiče dobila učionicu na otvorenom


Učenici Osnovne škole Novo Čiče za lijepog će vremena nastavu moći imati u prirodi i na svježem zraku gdje je, kažu, učenje jednostavnije. To im je omogućila prva gorička učionica na otvorenom koju su danas, u sklopu Dječjeg tjedna u Velikoj Gorici, i službeno otvorili. Sve je pratila priredba učenika škole i nastup KUD-a Čiče.

“Jako smo sretni što smo uspjeli napraviti učionicu na otvorenom. Sva djeca mogu izaći sa svojim učiteljima, svi sati mogu se održati vani, a tada djeca imaju ležerniji tip nastave. Gledaju u šumu, cvrkuću ptice, vani su na zraku, imaju osjećaj kao da su na izletu i nisu ni svjesni koliko su toga naučili”, objasnila je prednosti učionice na otvorenom ravnateljica Osnovne škole Novo Čiče Sanja Povoljnjak.

Prednosti učenja vani već su shvatili i učenici i učitelji, koji nisu mogli dočekati službeno otvorenje, pa su novu učionicu na otvorenom već isprobali. Kako se ne bi stvarale gužve te kako bi se nastava mogla pomno isplanirati, za ovu učionicu postoji i raspored te učitelji moraju zapisati kada ju planiraju koristiti.

“Sve škole bi trebale težiti tome da jedan dio svoje nastave odrađuju na terenu, kao što to mnoge i čine. Međutim, ovdje će biti još uređeniji način provođenja nastave na otvorenom jer ovdje imamo prvu uređenu učionicu na otvorenom. Učenici tako upijaju krajolik u kojem se nalaze, a iz kojeg mogu crpiti mnoga znanja i vještine koje su lakše prenosiva kada su izvan učionice”, rekao je Dražen Barišić, gradonačelnik Velike Gorice.

U izgradnju učione uloženo je između 80 i 100 tisuća kuna, a ona će djeci dati uvid u drugačiji princip učenja od onoga koji imaju unutar škole – gdje nastavu prate uz pametne ploče i računala.

Galerija fotografija