Prijava

Vaša prijava

FOTO U Buševcu premijerno izvedena predstava ‘Svoga tela gopodar’


Tragičnu priču o seoskoj djevojci Roži koja nije pretjerano lijepa, a još uz to je i šepava, i siromašnom Ivi koji zbog miraza ženi Rožu, jučer su u Buševcu premijerno izveli glumci Pučkog kazališta. Radi se o novoj predstavi Ogranka seljačke sloge u Buševcu “Svoga tela gospodar” napravljenoj po istoimenoj pripovijetci Slavka Kolara.

“Ovo djelo je klasika hrvatske drame i mislim da je malo zanemareno, a možda čak ponekad u nekim kazalištima i krivo interpretirano. Zato sam od početka krenuo problematizirati tko je kriv za ovu tragediju. Kolar, iako nije iz našeg kraja, tu je radio u Hruševcu i znao je te ljude i taj mentalitet je nama blizak, pa se zato ljudi mogu i poistovjetiti s nekim ponašanjima i licima koji se tu pojavljuju”, objasnio je redatelj predstave Ivan Rožić i dodao kako je ovo treća premijera ove predstave u Buševcu, nakon onih 1969. te 1988. godine, svaka s drugom glumačkom postavom.

19.11.2017. Buševec – premijera predstave ‘Svoga tela gospodar’ Ogranka seljačke sloge Buševec. Foto: Tomislav Paulić

“Mi smo zapravo željeli da publika sama preko priče koju vode dvije gospođe odluči sama što je dobro, a što nije. Nije ni lik Ive u predstavi anitjunak jer se ni njega nije pitalo kad su mu Rožu dali za ženu, a s druge strane, i Roža je u pravu. Ova uloga je meni bila jako interesantna i izazovna iz jako puno aspekata što mojih privatnih, što glumačkih. Radeći na liku sam otkrila neke vrlo izazovne glumačke stvari, i sama o sebi i o tom liku”, ispričala je Ana Katulić koja u predstavi igra Rožu Brezovićevu.

“Imao sam pozitivna očekivanja jer smo jako puno radili, ali očekivali smo puno manje smijeha. To je tragična predstava i osjetilo se da ljudima ti na tim dijelovima nije bilo svejedno, ali je ipak bilo puno više smijeha nego smo očekivali”, objasnio je glumac Tvrtko Kovačević.

19.11.2017. Buševec – premijera predstave ‘Svoga tela gospodar’ Ogranka seljačke sloge Buševec. Foto: Tomislav Paulić

Predstava “Svoga tela gospodar” u okolnim goričkim naseljima će ponovo zaigrati početkom iduće godine, očekuje se i turneja po Hrvatskoj, a bit će i buševski adut za Smotru kazališnih amatera Zagrebačke županije.

19.11.2017. Buševec – premijera predstave ‘Svoga tela gospodar’ Ogranka seljačke sloge Buševec. Foto: Tomislav Paulić