Prijava

Vaša prijava

FOTO Rođendanska smotra mažoretkinja Plesnog kluba Barbara


Plesni klub Barbara proslavio je 4. rođendan smotrom mažoretkinja u subotu (18. studenog) u prostoru Osnovne škole Velika Mlaka. Na smotri je sudjelovalo preko 300 mažoretkinja iz 15 mažoret udruga odnosno plesnih klubova i studia: Halubajke (Viškovo), Plesna udruga Magi (Graberje Ivanečko), Zaprešićke mažoretkinje ”Jelačićke”, Mažoretkinje Dubrovčan, Plesna udruga Star Dance (Sisak-Budaševo), Plesna udruga Dijamant (mažoretkinje grada Siska), Plesni studio Tena (Zagreb), Udruga plesa i mažoret plesa Sveti Ivan Zelina, Plesna udruga Ritmokracija (Brdovec), Mažoretkinje Brodskog plesnog studia ”Cascavela” (Slavonski Brod), Turopoljske mažoretkinje, Belečke mažoretkinje (Belec), Mažoretkinje Društva Naša djeca (Budinščina), Gimnastički klub ”Aura” (Zagreb) i Plesni klub Barbara (Velika Mlaka/Veliko Polje).

Ukupno je izvedeno 39 koreografija, a sudionicima smotre uručena su spomen priznanja. Prvi javni nastup imale su ‘Grand seniorke’, nova sekcija u PK Barbara. Na smotri su bili nazočni svi čelnici kluba slavljenika i trenerice, a mažoretkinje, roditelje i goste pozdravili su vodeći ljudi PK Barbara i Hrvatskog udruženja mažoret timova (HUMT) te predsjednik Mjesnog odbora Velika Mlaka.

Plesni klub Barbara osnovan je 14. studenog 2013. godine, djeluje na području Velike Mlake, Velikog Polja i Odre. Trenutni broj djece u klubu je 59, podijeljena su u 5 uzrasnih skupina, treninzi se održavaju u prostoru osnovnih škola u Velikoj Mlaki i Odri. Nedavno je osnovana i skupina Grand seniorki (11 članica) što je novina u HUMT-u. U klubu djeluje 6 trenerica, od kojih su dvije i mlađe nacionalne sutkinje, a jedna je nacionalna junior sutkinja te internacionalna sutkinja u krovnim mažoret organizacijama EMTA-e i IFMS-a. Klub je zabilježio u protekle četiri godine zapažene rezultate na državnim i regionalnim prvenstvima, internacionalnim festivalima (kadetkinje su dvostruke pobjednice Kupa Mediterana – 2015. i 2017.) i Europskom prvenstvu (brončana medalja juniorki 2016., srebrna medalja juniorki 2017.).

Galerija fotografija