Prijava

Vaša prijava

Hrvatska zajednica županija dobila novog starog predsjednika


Župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk na Izbornoj Skupštini Hrvatske zajednice županija izabran za predsjednika po drugi put zaredom. Za potpredsjednika Zajednice reizabran je istarski župan Valter Flego.

Skupština je bila dobra prilika da se sastanu svi župani, kojima je ovo bio prvi zajednički susret nakon lokalnih izbora. Nacionalna udruga svih županija i Grada Zagreba ima važnu ulogu u promicanju rada regionalne samouprave te u poticanju i potpori gospodarskog i društvenog razvitka svih županija.

Foto: Hrvatska zajednica županija

„Zajedničkim naporima pozicionirali smo Hrvatsku zajednicu županija kao nezaobilaznog dionika u oblikovanju i provođenju javnih politika na lokalnoj i regionalnoj razini, a zahvaljujući djelovanju naših radnih skupina podigli smo rad na jednu višu razinu i uspostavili neformalnu mrežu stručnjaka, koja danas čini snažan temelj aktivnosti Zajednice.“, naglasio je u svom obraćanju predsjednik Goran Pauk.

Zajednički je stav sudionika je kako bi se Hrvatska zajednica županija trebala nametnuti kao snažan i relevantan partner Vladi u programiranju operativnih programa za sljedeće financijsko razdoblje, kao i da treba nastaviti raditi na dosljednoj provedbi funkcijske i fiskalne decentralizacije.


Državna Smotra „LiDraNo 2024.“, Vinkovci, 24. - 26. 4. 2024.