Prijava

Vaša prijava

FOTO Dan mjesta Okuje i blagdan Krista kralja


Mještani Okuja obilježili su sinoć ‘Dan mjesta Okuje i blagdan Krista kralja’ svečanom sjednicom u prostoru Društvenog doma u organizaciji Mjesnog odbora Okuje. Nakon intoniranja himne Republike Hrvatske mještane i njihove goste, u odsustvu oboljelog predsjednika Mjesnog odbora Željka Dvornekovića, pozdravio je Josip Pokos, tajnik MO Okuje i predsjednik Udruge umirovljenika Grada Velike Gorice. Tajnik Pokos nazočne je ukratko upoznao s poviješću njihovog mjesta te spomenuo istaknute mještane koji su bili ili jesu aktivni i poznati na državnoj odnosno međunarodnoj razini. Najduži pljesak izazvalo je spominjanje Marcela Brozovića, aktualnog člana hrvatske nogometne reprezentacije. Nazočnima se obratio i Neven Karas, predsjednik Gradskog vijeća Grada Velike Gorice i, između ostalog, obećao da će Grad u slijedećih godinu dana riješiti postavljanje poda na betonsku podlogu u mjesnom domu.

U izvješćima o aktivnostima Mjesnog odbora u proteklom razdoblju i planovima za iduću godinu taksativno su nabrojene veće aktivnosti i završeni poslovi, ali i spomenuto ono što nije realizirano. Plan MO Okuje za 2018. godinu nije ambiciozan kao za proteklu godinu, ali je ponovno u planu prioritetno istaknuto osnivanje Kluba žena Okuje te konačno uređenje svih prostorija Društvenog doma.

U prigodnom umjetničkom programu nastupili su KUD Pleso i Folklorni ansambl Turopolje. Sjajna je bila koreografska izvedba ”Pjesama i plesova Hrvata” FA Turopolja, koje je sa svojom voditeljicom i predsjednicom Zlatom Cundeković, došlo skoro u kompletnom sastavu. Punih devedeset minuta oduševljena publika uživala je u atraktivnim koreografijama koje su izvodili odlično uvježbani plesači i tamburaši. Čak je i ‘sramežljivi’ Tomislav Miličević, koji uporno izbjegava javne nastupe i fotografiranja, pokazao na sceni da može biti super Linđo! Kao i uvijek, svaki nastup FA Turopolja je praznik hrvatskog folklora!

Nakon službenog dijela za raspoloženje brojnih mještana i gostiju pobrinuo se vokalno-instrumentalnim interpretacijama Darko Janječić (član Grupe Sjaj), stalni pratitelj svečanih događanja u Okuju. Prigodni domjenak je bio bonus za druženje u prijateljskom ozračju.

Galerija fotografija