Prijava

Vaša prijava

U sklopu Adventa u knjižnici građani će moći prelistati ‘Milenijsku Bibliju’


Prigodnim progamima Gradska knjižnica Velika Gorica obilježit će adventsko vrijeme. Među događanjima koja su pripremili za kraj godine bit će ponešto za svakoga – ljubitelje izložbi, kreativnih radionica, predavanja i dokumentarnog filma.

U Dječjem odjelu bit će izloženi dječji radovi na temu “Mogut”, a nakon te izložbe svoju će božićnu izložbu o bajci “Orašar” imati djeca iz Dječjeg vrtića Velika Gorica. U Područnoj knjižnici Galženica posjetitelji već sada mogu razgledati izložbu o 800 godina dugoj povijesti zagrebačke katedrale, a od 11. prosinca u izlozima na Trgu Stjepana Radića moći će se vidjeti tiskane reprodukcije poznatih likovnih djela božićne tematike.

“U Središnjem odjelu za odrasle izložit ćemo Milenijsku Bibliju, posebno vrijedno limitirano izdanje Biblije i ujedno najveću knjigu u Gradskoj knjižnici Velika Gorica koja će se moći prelistavati samo uz pomoć rukavica”, najavljuju iz knjižnice.

Za male kreativne ruke u Dječjem odjelu bit će organizirana radionica izrade božićnih poklona, a uz dan sv. Lucije u Galženici tema likovne radionice bit će “Svjetlo”. Zadnja ovogodišnja psihoedukativna radionica za roditelje i odgajatelje održat će se u Dječjem odjelu s temom “Razvoj dječje inteligencije”.

Središnji odjel za odrasle ugostit će i po jedno filmsko i književno druženje.

“Ove godine u okviru serijala “Stella Maris” prikazujemo film o marijanskoj baštini Varaždinske biskupije gdje se Marija, zbog bogatog baroknog sakralnog nasljeđa, naziva još i kraljicom anđela, “Varaždinska Regina angelorum”. Obljetnicu smrti književnika Augusta Šenoe ove godine obilježavamo druženjem s pričama iz njegove obiteljske škrinjice”, kažu iz Gradske knjižnice Velika Gorica.