Prijava

Vaša prijava

FOTO Jesenske teme u prozi i stihovima na predstavljanju ”Žira”


Predstavljanje 66. broja ”Žira”, lista osnovnih škola Grada Velike Gorice i općina Pokupsko, Kravarsko i Orle, održano je danas u prostoru slastičarnice i pizzerije Memy (višegodišnji sponzor ove manifestacije). Urednica ”Žira” Mirjana Marković je u uvodu spomenula veliki broj učeničkih priloga i zahvalila se i učenicima i njihovim nastavnicima na uloženom trudu tako da list izgleda odlično. Naglasila je, također, da joj je žao da ”Žir” na 40 stranica ne može objaviti sve radove, jer bi list u tom slučaju imao dva-tri puta veći broj stranica.

Svoje radove (prevladavale su jesenske teme) čitalo je trideset mladih autora iz 10 osnovnih škola: Eugena Kumičića, Eugena Kvaternika, Jurja Habdelića, Nikole Hribara (sve Velika Gorica), Novo Čiče, Pokupsko, Slavka Kolara Kravarsko, Šćitarjevo, Velika Mlaka i Vukovina, a iz svake škole je po jedan učenik nagrađen za likovni uradak. Glazbeni program izvele su učenice (trio flauta) Umjetničke škole Franje Lučića. Svi su nagrađeni knjigama i kuponima za kolač.

Po završetku promocije na prigodnom domjenku svi su mogli nešto pojesti i popiti. Primjerak 66. broja ”Žira” (+ dvostrani poster) učenici mogu u svojim školama dobiti za 6 kuna.

Galerija fotografija