Prijava

Vaša prijava

Velikogoričani nastavljaju humanitarnu akciju ‘Poklonimo Božić’, u kojoj svatko od nas može pomoći


Nakon što je na inicijativu nekoliko sugrađana prije godinu dana pokrenut projekt ‘Poklonimo Božić‘, čiji je cilj pomoći obiteljima ili samcima kojima je pomoć potrebna, akcija se nastavlja i ove godine.

“Dok većina nas uživa u blagdansko vrijeme u okrilju vlastitih obitelji i obilju blagdanskog stola, ima i onih koji su u ovo posebno doba godine sami, ne mogu si priuštiti ono što žele ili čak ono najnužnije, nemaju se kome obratiti za pomoć i podršku, nemaju se s kime poveseliti. Barem u ovo blagdansko vrijeme budimo osjetljivi na potrebe drugih, svojih susjeda i sugrađana, te darujmo svoje vrijeme, trud, pažnju, uslugu ili materijalno dobro, ovisno o vlastitim mogućnostima”, kaže organizatorica Ana Peternac Bučan.

 

U okviru projekta ne prikupljaju se novci, naglasak je na djelovanju i međusobnom pomaganju. Cjelokupna pomoć u sklopu projekta odvija se diskretno.

Kako možete pomoći?

Neke od mogućnosti su: osigurati poklone za djecu obitelji slabijeg imovinskog statusa, osigurati namirnice i potrepštine osobi/obitelji u potrebi, očistiti kuću starijoj osobi, pomoći oko kućanskih poslova, otići u nabavu namirnica sa/za stariju osobu i pomoći u kupnji i nošenju, ispeći kolače za nekoga, pozvati nekoga k sebi na Božićni ručak, platiti račun za režije, darovati poklon bon…

Koje potrebe možete prijaviti?

U pravilu bilo koje, a na sugrađanima je da se na njih odazovu.
Neki od primjera su: potrebna vam je pomoć očistiti stan, nacijepati drva, otići u trgovinu, kupiti poklone za djecu, osigurati dječje potrepštine, nabaviti prehrambene namirnice, platiti račun za struju…

Javiti se možete putem ovih kontakata:

Mobitel 095 7794 393

Email: poklonimobozic@gmail.com

Facebook stranica Poklonimo Božić