Prijava

Vaša prijava

Zmajlović za nestabilnost u Skupštini Zagrebačke županije okrivio HNS


Nakon što su članovi Skupštine Zagrebačke županije, na čelu s Klubom članova Bandić Milan 365 i Zajedničkim Klubom članova HDZ-a, HSLS-a i HSU-a priložili potpise kao dokaz o novoformiranoj većini u Skupštini Zagrebačke županije te pozvali njenog predsjednika Mihaela Zmajlovića da što prije sazove odgođenu sjednicu, danas je konferenciju za medije održala koalicija HSS-SDP.

Još jednom su istaknuli kako se radilo o političkoj kupovini glasova, a župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić istaknuo je kako je neprihvatljivo da HDZ u svojim medijskim istupima govori kako imaju većinu u Skupštini i vlast u Zagrebačkoj županiji te da se takav način istupa može protumačiti da je u ovom slučaju vlast i jedini interes, a ne odgovornost prema građanima.

14.12.2017. Zagreb – Konferencija za novinare u povodu otkazivanja sjednice Županijske skupštine Zagrebačke županije. Foto: Sanjin Vrbanus/Cityportal.hr

Mnogo oštrije od župana Kožića, nastupio je predsjednik Skupštine Zagrebačke županije Mihael Zmajlović, a posebno se osvrnuo na vijećnike HNS-a.

Prevaru birača napravio je i HNS i to opet, s figom u džepu. Na izborima su bili dio lijeve koalicije, da bi prvom prilikom prešli na stranu desnice. Želim jasno naglasiti da su oni bili ti koji donose prevagu HDZ-u. Govore o stabilnosti, a oni su ti koji skupa s HDZ-om unose nestabilnost u Zagrebačku županiju. Izigrali su svoje birače, a sve zbog nekoliko fotelja”, kazao je Zmajlović te najavio kako će za cijelu ovu situaciju, a posebno u slučaju bivše vijećnice HSS-a Jasminke Mataušić, ‘pratiti razvoj situacije, trag budućeg zapošljavanja, eventualnih budućih poslova i sva saznanja prijaviti nadležnom Državnom odvjetništvu‘.

“Ja neću licitirati, niti davati ikakve ponude. Znam da sam im meta i da neće stati dok ne kupe većinu za moje rušenje. No, iskreno se nadam kako u utorak ipak neće doći do prevare birača i pozivam sve stranke koje participiraju u Skupštini Zagrebačke županije neka ne budu smokvin list trgovačkoj koaliciji”, zaključio je Zmajlović. Prema sadašnjim najavama Skupština Zagrebačke županije će zasjedati u utorak.


Sajam kreativaca u Vukovini