Prijava

Vaša prijava

Damir Mikuljan novi predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije


Odgođena 4. sjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije nastavila se danas, a kako je i tada najavljivala koalicija predvođena HDZ-om, Skupština je dobila novu većinu. Umjesto dosadašnje koalicije SDP-HSS, trenutno većinu u Skupštini drži koalicija predvođena HDZ-om. Slijedom toga, danas je sa 26 glasova za smijenjen i dosadašnji predsjednik Skupštine Mihael Zmajlović. Novi predsjednik je HDZ-ov Damir Mikuljan, a za podpredsjednika je imenovan Zvonko Kunić, predsjednik Županijske organizacije Bandić Milan 365 – Stranke rada i solidarnosti, koji je na toj poziciji zamijenio HDZ-ovog Vladimira Bregovića.

“Ovo je čista borba za fotelju, a ja sam rekao da se za tu fotelju neću boriti. Skupštinu sam vodio najbolje što sam mogao i odgovorno. Bilo je kratko, ali znate kako se kaže: ‘Na ovom svijetu samo mijena stalna jest’, tako da možemo očekivati svašta u ovoj skupštini. Nažalost, građani od toga neće imati puno koristi”, rekao je SDP-ov Mihael Zmajlović.

Govore o kupovini vijećnika Mikuljan je odbacio, a komentirao je i hoće li surađivati sa županom Kožićem.

“Jedno je govoriti, ali iza svega treba stajati i trebaju postojati dokazi. Mi smo čuli jednako tako i neke stvari za njihovu većinu, ali to nikada nismo komentirali jer smo doista željeli biti vjerodostojni. Ja sam sa županom surađivao devet godina kada samo bili u koaliciji i imali smo jako dobru suradnju. Od njega očekujem otvoren razgovor i dijalog, ali i različitost mišljenja i to je normalno”, kazao je Mikuljan.

Galerija fotografija