Prijava

Vaša prijava

Najjači prirodni lijek ikad!


Foto: Radovan Petrović

Obiteljska manufaktura Radovan Petrović od davne 1955. proizvodi dodatke prehrani na bazi pčelinjih proizvoda i prirodnu kozmetiku. Sve je počelo u Velikoj Gorici kada je Radovan Petrović, strastveni pčelar, krenuo u izradu pripravaka na bazi pčelinjih proizvoda u svrhu poboljšanja različitih zdravstvenih tegoba koje je pripremao po narudžbi. Postao je začetnikom apiterapije na ovim prostorima i zaslužan je za većinu receptura današnjih proizvoda. Razvojem proizvodnje proizvodi su postali dostupni u ljekarnama diljem zemlje, a njihove su recepture obogaćene. Spajanjem pčelinjih proizvoda i njihovim miješanjem s ljekovitim biljem i eteričnim uljima koristeći najnovije spoznaje fitoterapije i aromaterapije kreirana je paleta proizvoda u kojima su darovi prirode spojeni u proizvode za zdravlje i vitalnost modernog čovjeka.

Foto: Radovan Petrović

Što je to apiterapija?
Apiterapija je priznata kao grana prirodne medicine, a odnosi se na primjenu pčelinjih proizvoda u prevenciji i liječenju bolesti. Vrijednost i značaj apiterapije je u tome što je ona potpuno prirodan način liječenja, nema štetnih utjecaja, organizam se ne može naviknuti na pčelinje proizvode, pa da oni prestanu djelovati, a kontraindikacije se javljaju vrlo rijetko. Proizvodi pčelinje košnice od davnina su poznati po svom pozitivnom učinku na zdravlje. Najčešće se koriste: med, cvjetni prah, propolis, matična mliječ i pčelinji vosak koje lako možemo uključiti u svakodnevnu prehranu i njegu kože.

 

Mnogo je sličnih proizvoda na tržištu, po čemu su Vaši proizvodi posebni?
Prije svega želimo naglasiti našu 60 godina staru tradiciju i iskustvo u proizvodnji apiterapijskih pripravaka te provjerene recepture proizvoda. U proizvodnji se koriste isključivo hrvatski med, propolis, cvjetni prah i pčelinji vosak, a svi naši proizvodi ostaju 100% prirodni, bez aditiva, konzervansa i sličnih sintetskih dodataka. Kontrolom proizvodnje osigurava se maksimalno očuvanje aktivnih komponenti, a time i kvaliteta proizvoda što 3 generacije naših kupaca potvrđuju.

 

Foto: Radovan Petrović

Od koje dobi se mogu primjenjivati pčelinji proizvodi?
Prema preporuci pedijatara med se uvodi u prehranu djeteta od navršene 1. godine. Za djecu stariju od godine dana i odrasle med je sigurna namirnica jer je njihov probavni i imunološki sustav dovoljno razvijen. Upravo su prirodne namirnice ono što trebamo ponuditi djeci kako bi osigurali čvrste ‘temelje’ za njihov pravilan razvoj i održavanje dobrog zdravlja tijekom cijelog života. Med i ostali pčelinji proizvodi bogati su prirodnim vitaminima i mineralima koji su neophodni za normalan napredak djeteta u fazi intenzivnog rasta i razvoja. Med također daje održivu energiju dječjem organizmu tokom dužeg perioda što povoljno utječe na učenje i koncentraciju. Za razliku od ‘bijelog’ šečera koji predstavlja prazne kalorije te ima negativan učinak u organizmu kada se konzumira u većim količinama, med sadrži jednostavne šećere koji ne opterećuju probavu te mnogo druge esencijalne tvari potrebne našem organizmu svakodnevno kako bi normalno funkcionirao.

 

Gdje se Vaši proizvodi mogu naći u Hrvatskoj?
Naši se proizvodi mogu pronaći u ljekarnama, bio&bio dućanima te u DM prodavaonicama diljem Hrvatske ili se direktno mogu naručiti putem našeg web shopa shop.radovanpetrovic.com

 

Koji su vaši najtraženiji proizvodi?
Među najprodavanijim proizvodima ističu se Apicomplex Petrović za podizanje prirodnog imuniteta, Melbrosan ( Bronhomed) za dišne putove, Api Dodatak s propolisom, superfood za dječji imunitet Smart Bee For Kids, Tinktura za urološki trakt, Tinktura od propolisa i Apisan žuta krema na bazi prirodnog pčelinjeg voska.

 

Foto: Radovan Petrović

Kod kojih tegoba se najčešće preporučaju pčelinji proizvodi?
Pčelinji proizvodi se najviše koriste kod tegoba dišnih puteva, za jačanje imuniteta i oporavak nakon bolesti, kod problema sa probavom, kod svih vrsta upala te kao zaštita od sezonskih infekcija. Učinkoviti su za jačanje organizma i oporavak kod kroničnih bolesti i nakon operacija. Svojim hranjivim svojstvima pčelinji proizvodi potiču vitalne procese i jačaju prirodne obrambene sposobnosti našeg organizma. Također potiču apetit, potpomažu održavanju čvrstoće kostiju, izlučivanju toksičnih tvari iz tijela, reguliraju pravilnu apsorpciju hranjivih tvari iz crijeva u krv te pomažu kod slabokrvnosti jer stimuliraju produkciju hemoglobina.

 

Kakav je sastav Vaše kozmetike Sache?
Kozmetika koju proizvodimo se bazira na prirodnom pčelinjem vosku koji nije rafiniran te tako zadržava sve svoje aktivne komponente koje imaju poseban učinak na kožu. Koristimo najkvalitetniji pčelinji vosak ‘capping wax’ po čemu je naša kozmetika jedinstvena. Sastav proizvoda ostaje 100% prirodan, bez parabena, mineralnih ulja, konzervansa i emulgatora te je siguran za osjetljivu kožu. U ponudi su Apisan žuta i smeđa krema koje se koriste kod problema na koži te kozmetička linija Sache cosmetics.

 

Kod kojih problema se koriste Apisan žuta i smeđa krema?
Naše kreme se koriste kod suhe i ispucale kože, dermatitisa, dekubitusa, opeklina,… Kada treba potaknuti regeneraciju kože i smiriti nadražaje na koži. Koriste se za djecu i odrasle te nemaju vremenskog ograničenja za primjenu budući da im je sastav potpuno prirodan.

 

Foto: Radovan Petrović

Smiju li dijabetičari koristiti Vaše proizvode?
Dijabetičari smiju uzimati naše tinkture, a za primjenu drugih preparata potrebno se konzultirati u našem besplatnom savjetovalištu na broj 099/6216744. Tinktura od propolisa djeluje pozitivno kod dijabetičara na regulaciju šećera te podiže imunitet i opće stanje organizma. Uro tinktura se koristi kod svih problema urogenitalnog trakta i također je sigurna za primjenu kod dijabetičara. Danas je poznato da žličica meda uz pravilnu prehranu kod dijabetičara ne stvara probleme već pomaže održavanju zdravlja.

 

Što biste savjetovali našim čitateljima?
Primjenom meda u svakodnevnoj prehrani koristimo svom organizmu, opskrbljujemo ga korisnim hranjivim tvarima, jačamo organizam i preveniramo brojne bolesti. Zbog toga je naša preporuka svakako uključiti pčelinje proizvode u svakodnevnu primjenu kako kod odraslih tako i kod djece. Krenite već danas i uzmite svoju žličicu zdravlja!

Foto: Radovan Petrović