Prijava

Vaša prijava

Zastupnica Živog zida upozorila na problem divljih deponija


O problemu divljih odlagališta na području Zagrebačke županije raspravljalo se na aktualcu 5. sjednice Županijske skupštine. Zastupnica Živog zida Petra Prugovečki upozorila je na ovaj problem i zatražila očitovanje od Županije što je do sada poduzeto i što se namjerava poduzeti po tom pitanju.

„Problem ilegalnog odlaganja otpada prisutan u gotovo svim gradovima i općinama Zagrebačke županije, a posebice na području Grada Velike Gorice, gdje se nalazi više od 50 lokacija na koje građani ilegalno odlažu otpad“, rekla je Prugovečki.

Kako kaže, uzrok ovom problemu leži u ograničenom pristupu legalnim odlagalištima, nedostatku provedbe zakona i propisa, kao i nedostatku infrastrukturnih objekata potrebnih za gospodarenje otpadom.

„Povećanje broja ‘divljih’ odlagališta otpada dovodi do opasnosti za zdravlje ljudi, te onečišćenje okoliša na više razina”, istaknula je Prugovečki.

Pozvala je na hitno donošenje mjera za sanaciju ilegalnih deponija u Zagrebačkoj županiji i konkretnih i dugoročnih programa koji će građanima jamčiti zdravlje i čist okoliš.