Prijava

Vaša prijava

FOTO HNK Gorica postavila cilj: Plasman u 1. HNL


Press konferencija za predstavnike medija koju je organizirao HNK Gorica održana je danas u klupskim prostorijama. Teme konferencije bile su: najava nastavka prvenstva (proljetna polusezona), rezime priprema i predstavljanje novih igrača koji su došli u klub u zimskom prijelaznom roku. O svemu tome govorili su: predsjednik HNK Gorica Nenad Črnko, izvršni dopredsjednik Nikoličius Mindaugas, trener Ivan Prelec te igrači Victor Astafei, Giorgi Mchedlishvili, Matija Dvorneković i Iyaayi Belive Atiemwen. Press konferenciju je na hrvatskom i engleskom jeziku vodila Petra Rožić.

Predsjednik Črnko je naglasio da plasman u 1. HNL, kao postavljeni klupski cilj, ima realne osnove i da ostvarenje ulaska u najviši nogometni razred ne bi bio vrjednovan samo kao sjajan rezultatski doseg, nego bi bio podloga za stvaranje serioznog prvoligaškog kluba. Na upit o eventualnom uplitanjuizvan nogometnih faktora’ na proljetne rezultate i favoriziranje pojedinih klubova, Črnko je kazao da je to tipični ‘hrvatski sindrom’ i produciraju ga oni koji u svemu vide nekakvu vrstu urote. Dodao je da je suđenje na nogometnim terenima u Hrvatskoj u posljednje četiri godine znatno dobilo na kvaliteti.

Izvršni dopredsjednik Mindaugas izrazio je zadovoljstvo da su produženi ugovori s Maslowskim i Ojaamom te dolaskom četiri iskusna igrača s vrlo dobrim sportskim biografijama. Trener Prelec rezimirao je zimske pripreme i pohvalno se izrazio o sedmodnevnim pripremama u Medulinu (03. do 10. veljače). Cilj stručnog stožera je ‘ići iz utakmice u utakmicu’, bez osvajanja bodova ‘unaprijed’, a to bi u konačnici trebalo rezultirati plasmanom u najviši rang. Kvartet igrača je bio jedinstven u svojim obećanjima: dat će sve od sebe da bi pomogli klubu u ostvarenju postavljenog cilja. Za kraj su predstavljeni ”prvoligaški” dresovi suvremenog dizajna i materijala.

Galerija fotografija