Prijava

Vaša prijava

Tri nagrade za Pučko kazalište OSS Buševec


Predstava “Više sreće drugi put” Zelinskog amaterskog kazališta ZAMKA, proglašena je najboljom na 21.Smotri kazališnih amatera Zagrebačke županije za koju režiju i tekst potpisuje Štefica Fanjek. Također, glumac Krunoslav Hublin dobitnik je nagrade za najbolju mušku sporednu ulogu.

Osim Zelinčana, na Smotri su se predstavili i glumci amateri iz Samobora, Vrbovca, Zaprešića, Jastrebarskog, Križa te domaćini Pučko kazalište Ogranka Seljačke sloge Buševec, a u dva dana moglo se vidjeti 9 kazališnih uradaka. “Bilo je za svakoga ponešto. Od lutkarske predstave, baleta, do predstave za mlade i odrasle. Svatko si je mogao odabrati što će pogledati pa je tako i odaziv publike bio jako dobar, zadovoljno će Nenad Rožić, predsjednik OSS Buševec.

08.travnja 2018. Buševec – Smotra kazališnih amatera Zagrebačke županije/foto:cityportal.hr

Glumačko umijeće vrijednih amatera pratili su Vladimir Gerić i Dubravko Sidor u ulozi županijske komisije te Natalija Đorđević kao državna selektorica. “Uživala sam u svim predstavama i ugodno sam iznenađena. Glumci amateri ravnopravno mogu stati uz bok profesionalcima. Divim se njihovom entuzijazmu, a mladima koji se žele u budućnosti profesionalno baviti glumom dajem punu podršku, istaknula je Đorđević, inače glumica Gradskog kazališta Gavella.

Uz pokoju primjedbu na pojedine elemente u predstavama, Gerić je ukupni dojam ocijenio s vrlo dobrim. “Godinama pratim smotru i čini mi se da je iz godine u godinu sve bolja. Rapidno i vidno rastu kriteriji i sama kvaliteta izvedba. Sve su češći domaći tekstovi koje pišu sami amateri, što mi je posebno drago.”

Glumci Pučkog kazališta OSS Buševec, dobili su čak tri nagrade. Za predstavu “Svoga tela gospodar” dobili su nagradu za njegovanje kulturne baštine, a glumci Ana Katulić i Nenad Lukić ponijeli su nagrade za najbolju žensku i mušku ulogu.

08.travnja 2018. Buševec – Smotra kazališnih amatera Zagrebačke županije/foto:cityportal.hr

Petra Pašalić, glumica Kazališne amaterske družine Vrbovec, dobila je nagradu za najbolju sporednu žensku ulogu. Nagradu za najbolju režiju odnijele su Marina Kostelac i Žak Valenta, Zaprešićkog kazališta za djecu i mlade. Isto je kazalište dobilo nagradu i za inovativnost kao i najbolje glazbeno rješenje predstave(Davor Rocco i Mirna Brdovčak). Vjekoslav-Leonard Prčić, Amaterskog kazališta POU Samobor – Pax, napisao je najbolji dramski tekst. Posebno priznanje žirija otišlo je plesnoj predstavi Baletnog studija Jastrebarsko “Čarobna škrinja”
kao i predstavi za djecu GK Jastrebarsko “Najveća tajna”.