Prijava

Vaša prijava

Gorici treća pobjeda u nizu i još jedan korak ka I HNL


U 27. kolu prvenstva 2. HNL HNK Gorica je na gradskom stadionu u Velikoj Gorica pred oko 350 gledatelja pobjedila Novigrad iz Istre sa minimalnih, ali zasluženih 1:0 i šest kola prije kraja natjecanja čvrsto drži poziciju koja joj donosi direktan plasman u 1. HNL. Velikogoričani su mogli slaviti i uvjerlivije jer prigoda je bilo i to onih pravih. Jedini pogodak dogodio se u 60. minuti nakon prekrasne kombinacije po desnoj strani od strane Giorgija Mtchedlishvilija koji je majstorski dubinski uposlio Dvornekovića koji se pak sjurio do gol linije i odigrao povratnu loptu, a Henrik Ojamaa od prve pucao i pogodio. U prvom poluvremenu bila je to tvrda i čvrsta utakmica s malo prigoda. Vrijedi spomenuti pokušaj Matoševića u 5. minuti kada je pucao previsoko, a istom mjerom uzvratio je gostujući Živković šest minuta kasnije. Maslowski je u 23. minuti iz slobodnjaka iskosa s ruba kaznenog prostora opalio projektil, a lopta se od grede odbila u gol aut a uzdah gledatelja. I onda u 37. minuti koloslni zicer Believea nakon ubačaja s lijeve strane (na južna vrata) ali udarac glavom sa 4-5 metara već je svladao Nemeca ali i zamalo otišao pored vrata. Mora se spomenuti i 51. minutu kada je tek ušli u igru Astafei prošao i vratara ali otišao je suviše udesno i prigoda je propala. Na poluvremenu, uz Astafeia ušao je i Dvorneković a u svlačionici su ostali mladi Matošević i Šipoš. Do kraja utakmice Gorica je bila još opasnija ali zabiti nisu uspjeli Believe iz slobodnog udarca sa 16 metara (64′), Astafei je pucao iz dobre situacije previsoko (74′), u 81. minuti domači su dva puta gađali i nisu pogodili kao ni Dvorneković nakon asistencije Believea (89′). Novigrad u polju nije bio loš, posebno nakon što se otvorio, ali u završnici gosti nisu imali onaj posljednji pas ili potez za nešto ozbiljnije. Gorica je još jednom pokazalo taktičku zrelost i rutinu pobjeđivanja potrebnu za nešto veliko i za razliku od prošle godine kada je Gorica u mrtvoj trci sa Rudešom gubila korak upravo u ovakvim utakmicama, današnja momčad potvrđuje da karakterom i kvalitetom može konačno do kraja, odnosno direktnog plasmana u I HNL.

GORICA – NOVIGRAD 1:0 (0:0)

VELIKA GORICA Gradski stadion. Igrano 14. travnja 2018. od 16:30. Gledatelja 350. Sudac: Josip Lučić (Vinkovci). Pomoćnici: Dražen Pejić (Vukovar) i Dino Knez (Osijek). Četvrti sudac: Matej Horvat (Zagreb). Delegat: Damir Stipković (Zagreb). Kontrolor suđenja: Slavko ČUlina (Zagreb).

STRIJELAC: 1:0-Ojamaa (60).

GORICA (4-1-4-1): Kahlina-Mtchedlishvili, Čagalj, Ljubisavljević, Žutić-Marina-Matošević (od 46. Dvorneković), Maslowski, Believe, Ojamaa (od 76. Špočić)-Šipoš (od 46. Astafei).
TRENER: Ivan Prelec

NOVIGRAD (4-4-1-1): Nemec-Cerovec, Pralas, L. Čakarun, Pamić-M. Čakarun (od 63. Baša), Polić, Mijoković, Bogojević-Simonović (od 76. Smirnov)-Živković (od 86. Bubalo).
POMOĆNI TRENER: Džemal Adilji