Prijava

Vaša prijava

Gorički poduzetnici među najuspješnijim u Hrvatskoj


Velika Gorica smjestila se među prvih 10 gradova u Hrvatskoj po visini ostvarenog ukupnog prihoda poduzetnika u 2016. godini, stoji u Fininom izvješću. Poduzetnici sa sjedištem u Zagrebu na vrhu su ljestvice prema više kriterija: po broju poduzetnika, broju zaposlenih, ostvarenom ukupnom prihodu, dobiti razdoblja i konsolidiranoj dobiti, a poduzetnici Rijeke su prema istim kriterijima pri samom vrhu, drugi ili treći.

Prema pokazatelju ostvarenog ukupnog prihoda po zaposlenom, među 10 gradova najbolji su poduzetnici sa sjedištem u Velikoj Gorici i Svetoj Nedelji, a prema konsolidiranoj dobiti po zaposlenom također su najbolji poduzetnici sa sjedištem u Velikoj Gorici te u Zagrebu.

Najveću dobit razdoblja na razini države, iskazali su poduzetnici sa sjedištem u Zagrebu, Rijeci i Velikoj Gorici. U Zagrebu je najveću dobit razdoblja ostvario veliki poduzetnik u državnom vlasništvu, Hrvatska elektroprivreda d.d., koja je zapošljavala 406 radnika i ostvarila ukupan prihod od gotovo 8,9 milijardi kuna i dobit razdoblja od 1,3 milijarde kuna. Najveću dobit razdoblja u 2016. godini među poduzetnicima u Rijeci ostvarilo je društvo Volosko projekt d.o.o., a u Velikoj Gorici, veliki poduzetnik u privatnom vlasništvu LIDL Hrvatska d.o.o..