Prijava

Vaša prijava

Mladi gorički glazbenici uspješni na natjecanju u Mariji Bistrici


Mladi velikogorički glazbenici, učenici Umjetničke škole Franje Lučića, ostvarili su izniman uspjeh na 5. međunarodnom natjecanju glazbenika “Bistrički zvukolik” u Mariji Bistrici održanom od 3. do 6. svibnja. U devet dobnih skupina natjecalo se više od stotinu mladih instrumentalista i pjevača, a koje je ocjenjivao dvanaesteročlani žiri sastavljen od uglednih međunarodnih glazbenika.

Flautistica Lora Likan Kelentrić osvojila je zlato i prvu nagradu u 5. kategoriji te posebnu nagradu Hrvatskog društva flautista za najbolju flautističku izvedbu u svih 9 kategorija. Violinist Jakob Stančić osvojio je srebro i prvu nagradu u 3. kategoriji te dvije nagrade za najbolje izvedbe u svih 9 kategorija; nagradu Hrvatskog društva skladatelja za skladbu hrvatskog skladatelja te nagradu ESTE (European String Teachers Association) za najbolju gudačku izvedbu. Trubač Stefan Gjorgijev osvojio je srebro i prvu nagradu u 2. kategoriji.

Prve nagrade osvojili su još i violinistica Nika Kozina, gitaristica Rien Međugorac te trubači Tibor Rajtarić i Gabrijel Odrčić. Druge nagrade osvojili su gitarist Karlo Tepšić, violinistica Iskra Jurišić, trubač Samuel Puljiz te trubačica Veronika Kantarević. Čestitke svim učenicima kao i njihovim nastavnicima!


Po dragome kraju…