Prijava

Vaša prijava

Reprezentacija SAD trenira u Velikoj Gorici


Nakon reprezentacija Wallesa, Belgije i Hrvatske, ovog tjedna u velikogoričkom Garden Hill hotelu borave slijedećih desetak dana mlade reprezentacije SAD, Srbije i BiH. Odlični smještajni kapaciteti i isto tako vrhunski tereni za treninge privlače sve više svjetskih nogometnih reprezentacija u Veliku Goricu. Sve se pokrenulo otvorenjem novog hotela Garden Hill u neposrednoj blizini gradskog stadiona i ulaskom predsjednika Gorice Nenada Črnka u izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza, a broj sportskih noćenja u Velikoj Gorici višestruko je povećao dosadašnje prosjeke gradske turističke zajednice. Velika Gorica je u posljednjih 6 mjeseci stalna baza vrlo respektabilne U21 nogometne reprezentacije Hrvatske, a uz već nabrojane Walles, Belgiju i Hrvatsku, te Srbiju i BiH ovih dana je najzvučnije ime reprezentacija SAD.

Već u utorak u 17:30 mladi reprezentativci SAD će odigrati na pomoćnom terenu gradskog stadiona i prvu natjecateljsku utakmicu a protivnici će im biti vršnjaci Gorice kojima će to zasigurno biti jedna od ponajvećih životnih sportskih utakmica. Do kraja tjedna na pomoćnom terenu gradskog stadiona igrat će se slijedeće utakmice:

četvrtak, 10.05. od 17:30 sati, SAD-Bosna i Hercegovina
subota, 12.05. od 11:00 sati, SAD-Bosna i Hercegovina

Već početkom lipnja u velikogoričkom hotelu Garden Hill, a prije utakmice sa Hrvatskom u Osijeku boravit će i reprezentacija Senegala koja se plasirala na svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji. Podsjećamo da u reprezentaciji Senegala igra nekoliko velikih igrača poput Kalidou Koulibaly (Napoli), Cheikhou Kouyaté (West Ham), Idrissa Gueye (Everton), Badou Ndiaye (Stoke City), Sadio Mané (Liverpool), Keita Baldé (Monaco), M’Baye Niang (Torino), a ukupna vrijednost ove sedmorice igrača doseže gotovo 230 mil EUR.

Već za ljeto i jesen su najavljene nove grupe nogometaša iz Belgije, Francuske i ostalih zemalja, a na jesen se vraćaju i mlade reprezentacije Hrvatske koje će dio svojih kvalifikacijskih utakmica sve češće igrati u Velikoj Gorici koja će dovršetkom stadionske rasvjete postati i vrlo ozbiljan nogometni centar koji će ovakvim aktivnostima vrlo brzo isplatiti uloženo i donositi nove prihode u gradski proračun.