Prijava

Vaša prijava

Svađa putnice i vozača na liniji 268


Naša čitateljica Terezija požalila nam se na već po brkovima poznatog vozača 268-ice. Problem je nastao zbog njegovog dosljednog pridržavanja pravila. Naime, on je od naše čitateljice i još dvoje putnika zatražio da plate dvije karte za vožnju prema Zagrebu, iako su ušli na stanici u Velikoj Mlaki.

„Tražio je od nas dvije karte, tj. osam kuna. Od stanice Velika Mlaka, koja je druga zona, do stanice Veliko Polje, koja ulazi u prvu zonu, svega je 500 metara. Rekla sam mu da želim kupiti jednu kartu od četiri kune i da ću ju poništiti na stanici Veliko Polje. Do sada nijedan vozač nije inzistirao da se kupe dvije karte“, rekla nam je Tereza.

Vozač joj je rekao da će je ostaviti nasred ceste te ju upozorio da joj je ovo zadnji put.

„Zvučalo je kao prijetnja i kao da je netko zgriješio zbog tih 500 metara, a na košulji savjesno nosi krunicu u nadi da je dobar čovjek. Njegov je posao da vozi od odredišta do odredišta. On i dalje prima plaču kao i svi vozači. Kontrolori su ti kojima je posao provjeravati tko ima kartu, a tko ne. A gdje su oni danas, sutra? Nema ih. Nakon par metara vožnje do stanice Veliko Polje bezobrazno mi je ponovio da poništim kartu u ovoj zoni, što je zapravo i dalje 2 zona (gorička). Pitanje je, do kada će nas ZET maltretirati, kasniti, nastaviti vožnju iako su putnici na stanici, svađati se s putnicima i prijetiti im“, dodala je naša čitateljica.