Prijava

Vaša prijava

Krenula sezona turopoljskih jagoda


Još 2002. članovi Udruge „Jagoda“ pokrenuli su manifestaciju Dani jagoda u sklopu koje svojim sugrađanima nude jagode uzgojene na goričkom području. Devet članova Udruge uzgaja 450 tisuća sadnica jagode, a cijena mjerice je 12 kuna.

„Počnemo brati ujutro u 5 sati i beremo do 10 sati. Ono što uberemo, do navečer prodamo, a ako nešto i ostane to ide u džem. Fali nam radne snage i teško nam je pronaći radnike“, otkrila nam je Gordana Brozović iz Rakitovca.

26.05.2018. Velika Gorica -Dani jagoda 2018.. Foto: Suzana Majstorović/Cityportal.hr

Grad Velika Gorica osigurao je niz mjera kako bi potpomogao jagodičarstvo na svom području. Gorički jagodari tako na raspolaganju imaju programe sufinanciranja nabavke sadnica i sustava za navodnjavanje, podizanje plastenika i protugradnih mreža te mnoge druge.

„Već 17 godina održavamo ovu manifestaciju. Želimo im pružiti svu moguću podršku i to ne samo danas, već do kraja lipnja. Želimo im pomoći da plasiraju svoje proizvode, ali i našim sugrađanima omogućiti da uživaju u turopoljskim jagodama i proizvodima od njih“, poručio je gradonačelnik.

26.05.2018. Velika Gorica -Dani jagoda 2018.. Foto: Suzana Majstorović/Cityportal.hr

Turopoljske jagode možete kupiti na sedam lokacija u gradu: ispred Tržnog centra, na Trgu Stjepana Radića, platou ispred Starog Grada, na Zagrebačkoj, Kolarevoj i Zvonimirovoj te ispred Pučkog otvorenog učilišta.