Prijava

Vaša prijava

Očevi prijatelji godinama je seksualno zlostavljali


Zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina, Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici ispitalo dvojicu muškaraca.
Sumnja se da je prvoosumnjičeni 43-godišnjak djevojčicu seksualno zlostavljao od ljeta 2011. do neutvrđenog dana 2014. godine u Velikoj Gorici, kada je dolazio u posjet svom prijatelju te da je u cilju zadovoljenja svog spolnog nagona u više navrata počinio navedeno kazneno djelo.

Drugog se sumnjiči da ju je zlostavljao tijekom njezinih posjeta s obitelji, od kraja 2008. do neutvrđenog dana 2014. godine u Velikoj Gorici.

„Protiv obojice osumnjičenika je predloženo određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela (članka 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku) no sutkinja istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici nije to prihvatila već je osumnjičenicima odredila mjere opreza zabrane približavanja žrtvi na udaljenost manju od petsto metara i zabrane uspostavljanja izravne i neizravne veze sa žrtvom“, stoji u priopćenju Općinskog državnog odvjetništva u Velikoj Gorici.


Turopolska večer u Buševcu

Modelarska liga Zagrebačke županije