Prijava

Vaša prijava

Postanite najbolji kosac Zagrebačke županije


Na desetoj jubilarnoj manifestaciji “Kosci za kosce” snage će odmjeriti ponajbolji kosci Zagrebačke županije, a titulu najboljeg može osvojiti samo jedan od njih.

„Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije traži najboljeg kosca. Prijavi se i ti i pokaži svoje znanje i umijeće u čistoći otkosa, brzini i vještini košnje te brušenju kose. Prijave traju do 2. kolovoza 2018. godine na mail zeljka@zeleni-prsten.hr ili na broj 099/3375-134“, poručili su iz Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije.

Cilj ove manifestacije je osvijestiti potrebu očuvanja prirodnih staništa ptice kosac koja je specifična po tome što se gnijezdi na livadama uz vlažna staništa.

„Opstanak kosca ovisi o ljudima – koscima livada. Zbog toga su kosci (i ptica i čovjek) svojevrsni simbola suživota ljudi i prirode. Kosac je velik kao grlica, perje mu je tople smeđe boje, a noge relativno duge i snažne. Kosci žive vrlo skrovito i rijetko se mogu vidjeti, svoju prisutnost mužjaci odaju noćnim pjevom „kreks-kreks” koje podsjeća na zvuk brušenja kose, a za tihih noći čuje se na udaljenosti i do 1 kilometar“, dodali su organizatori.

Natjecanje će se održati 4. kolovoza u 17 sati na Odranskom polju u Selcu, Veleševec, kod lovačkog doma LD „Patka“.


Završen nagradni natječaj Osvoji stipendiju VVG-a

Dan vatrogastva i blagdan sv. Florijana