Prijava

Vaša prijava

Srednja strukovna škola Velika Gorica postaje regionalni centar kompetencije


Srednja strukovna škola Velika Gorica postat će regionalni centar kompetencije i našla se u društvu 25 strukovnih škola koje bi trebale pridonijeti višoj kvaliteti strukovnog obrazovanja, ali i gospodarskom rastu na područjima na kojima se nalaze.

„Izabrane na javnom pozivu između 42 kandidature, te škole sada imaju mogućnost uz pomoć EU fondova dobiti novu opremu, nove smještajne kapacitete za učenike i učitelje, više konkretne prakse za učenike, ulazak učenika u svijet rada, tijesnu suradnju s poslodavcima te edukaciju učitelja. Sredstva, u iznosu oko milijardu kuna, osigurana su u operativnim programima ‘Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.’ i ‘Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020’“, poručili su iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Odabrane škole moći će lakše ulagati u infrastrukturu, kako bi učenici mogli raditi s najboljom opremom te uspostaviti kontakt s poslodavcima, tako da, kada završe školu, budu osposobljeni za buduća radna mjesta ili u nekim slučajevima za nastavak školovanja.

Pomoćnik ministrice Vlado Prskalo naglasio je kako će da će Ministarstvo raditi na tome da se centri kao mjesta izvrsnosti učenja uspostave u što kraćem vremenu.

„Kroz te centre želimo popraviti kvalitetu strukovnog obrazovanja, koje je nepravedno možda malo marginalizirano, ali vrlo brzo to ćemo promijeniti, treba nam kvalitetna i uspješna radna snaga”, poručio je Prskalo.