Prijava

Vaša prijava

FOTO Šćitarjevu poklonio kip Svetog Antuna Padovanskog, a hodočasnicima pripremio tisuću štapova koje je godinama izrađivao


U dvorištu Crkve Svetog Martina u Šćitarjevu postavljen je kip Svetog Antuna Padovanskog.  Kip je autorsko djelo samoukog kipara Stjepana Božića iz Novaka Šćitarjevskih, kojemu ovo nije prva donacija župi.

“Nije mi teško izrađivati kipove, u tome uživam, opuštam se i prepuštam mašti, izrada kipova me jednostavno ispunjava kako tjelesno tako i duhovno”, izjavio je Stjepan.

Izrada kipa Svetog Antuna Padovanskog trajala je punih godinu dana. Stjepan ga je izradio od Jasena iz jednog komada, a danas ga je prigodno postavio u crkveno dvorište kako bi ga mogli vidjeti hodočasnici koji će sutra rano ujutro prolaziti kroz Šćitarjevo. Kipar je za njih pripremio iznenađenje – čak tisuću štapova.

“Hodočasnici već godinama dolaze u naše mjesto te sam odlučio napraviti tisuću štapova koje ću im podijeliti. Pripremao sam ih nekoliko godina baš za ovu prigodu i siguran sam da ću ih sve uspjeti podijeliti. Nakon sutrašnjeg dana malo ću odmoriti te idem dalje u potragu za drvetom. Dok tragam za drvetom inspiracija za sljedeći kip doći će mi sama, kaže vrijedni kipar.