Prijava

Vaša prijava

Oni će predstavljati naš grad i županiju na Državnom vatrogasnom natjecanju


Mladi gorički vatrogasci u subotu će nastupiti Državnom vatrogasnom natjecanju u Zadru. Čak četiri ekipe vatrogasne mladeži s goričkog područja predstavljat će Zagrebačku županiju. Mladi vatrogasci pripremali su se cijelu godinu za ovo veliko natjecanje.

„Očekujemo da ćemo biti među prvih pet ekipa. Cijele godine trenirali smo i pripremali smo se za ovo“, rekla je Rina Hrnjak iz DVD-a Kuče.

Naša sugovornica otkrila nam je kako se vatrogastvom bavi već osam godina. Želja joj je postati profesionalna vatrogaskinja i jednog dana postati dijelom tima Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica.

27.07.2018. Velika Gorica – Dodjela uniformi vatrogasnoj mladeži. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Zadovoljan rezultatima mladih goričkih vatrogasca je i predsjednik Vatrogasne zajednice grada Velike Gorice Dalibor Mrakovčić.

„Na Državnom vatrogasnom natjecanju nastupi će preko stotinu ekipa i borit ćemo se za plasman na Vatrogasnu olimpijadu, a samo prva dva mjesta vode tamo. Mislim da se u našim DVD-ima dobro radi s podmlatkom i mladeži. Nedavno smo bili na županijskom natjecanju s djecom od 6 do 12 godina i osvojili smo četiri od mogućih šest prvih mjesta. Prije dvije godine na Državnom natjecanju u Puli u konkurenciji ženske mladeži DVD Kuče osvojio je treće mjesto“, pohvalio se predsjednik.

27.07.2018. Velika Gorica – Dodjela uniformi vatrogasnoj mladeži. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Gradonačelnik Dražen Barišić goričkim vatrogascima je danas uručio uniforme.

„Puno puta smo govorili da smo grad vatrogastva. To smo i dokazali ne samo kroz rijeci, već i kroz djela. Jako sam ponosan na naša dobrovoljna vatrogasna društva. Želimo im osigurati što bolje uvjete za rad u njihovim mjestima. Kada se radi o djeci koja predstavljaju naš grad, svako ulaganje je isplativo. To se vidi kroz generacije, Grad to čini već duže vrijeme i zato i jesmo grad vatrogastva. Možemo biti ponosni na našu mladež“, istaknuo je gradonačelnik.

27.07.2018. Velika Gorica – Dodjela uniformi vatrogasnoj mladeži. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Galerija fotografija