Prijava

Vaša prijava

FOTO Otvorena Ledana i obilježen Svjetski dan turizma


U sklopu Centra za posjetitelje grada Velike Gorice, a u povodu Svjetskog dana turizma, večeras je otvorena Ledana – prostor za prezentaciju i prodaju domaćih proizvoda i suvenira. Direktorica Turističke zajednice grada Milada Mesarić ističe kako je Ledana za Turopoljce jedna emocionalna priča zbog svoje povijesti, ali i mjesto gdje će moći ponuditi svoje proizvode strancu koji želi upoznati naš kraj.

„Ledana je našim ljudima mjesto gdje će moći kupiti poklon ili suvenir za svoje prijatelje koji žive u drugim krajevima, to je mjesto susreta, ponude i potražnje, u kojem želimo pokrenuti priču razmjene dobara naših proizvođača“, kazala je Mesarić, otkrivši kako Velika Gorica u ovoj godini bilježi izvanredne rezultate.

„Mi smo za devet mjeseci ostvarili 45 tisuća noćenja, što je rast za 50 posto u odnosu na isto razdoblje lani. Gorica se u turističkom smislu razvija brže od većine drugih hrvatskih gradova. Razlog tome je blizina Zagrebu, izvanredan razvoj smještajnih kapaciteta i rast svijesti naših ponuđača smještajnih kapaciteta da gost očekuje kvalitetan smještaj i dobru uslugu“, napomenula je Mesarić.

27.09.2018. – Otvorena Ledana i obilježen Svjetski dan Turizma. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal.hr

U Centru za posjetitelje večeras se raspravljalo o digitalnim tehnologijama u razvoju turizma i aplikacijama koje turistima olakšavaju pronalazak željene destinacije.

„Grad Velika Gorica je u koraku sa svjetskim turizmom i slijedi sve digitalne tehnologije koje su već primijenjene. Zajedno s turizmom grad sve više napreduje te bilježi sve bolje rezultate na radost svih nas“, rekao je gradonačelnik Dražen Barišić i najavio kako će do kraja godine biti ishođena građevinska dozvola za rekonstrukciju zgrade stare općine te raspisan natječaj za izvođača radova.

„Vjerujem kako ćemo do idućeg ljeta imati novu-staru općinu, polivalentan prostor koji će se svojom modernom arhitekturom sljubiti uz prostor Centra za posjetitelje. U sklopu zgrade nalazit će se trg na kojem će se okupljati ljudi“, rekao je Barišić.