Prijava

Vaša prijava

Hladno vam je? Bez brige, već u utorak će nas grijati 13 stupnjeva


Za one koji vole zimske radosti ovo su dani uživanja. Za početak, u onim trenucima kad se ujutro probudiš za posao, krmeljavih očiju jedva se izvučeš iz kreveta, nekako se spremiš za polazak, još možda i malo nervozan što kasniš, pa dođeš do automobila i shvatiš da te čeka – struganje! Stakla su zaleđena sa svih strana, zaledi se i cesta, zima udara na najjače, a onda shvatiš da je zapravo tek počelo. Da nas tek čeka ulazak u prosinac, pa onda još i siječanj, pa veljača… Struganja i zimskih “radosti” koliko ti srce želi.

Međutim, postoje tu i dobre vijesti. Evo, već sljedeći tjedan ćemo se malo odmoriti od takvih aktivnosti. Ludo vrijeme, koje varira od umjetnog proljeća do ljute zime u samo dan, dva ili tri, nastavlja u svom ritmu. Kako kažu prognostičari, već početkom sljedećeg tjedna zagrijat će nas kasnojesenska verzija sunca, a temperature bi trebale otići u debeli plus. Još će subotnje jutro biti u minusu, tijekom dana bit će jedva koji stupanj u plusu, a onda će krenuti ljepše vrijeme.

U ponedjeljak je najavljeno sunce koje se probija kroz oblake i temperatura od 10-11 stupnjeva. U utorak bi oblaci trebali nestati, a temperatura dobaciti i do vrlo ugodnih 13. U nastavku tjedna malo će zahladiti, ali samo koji stupanj, tako da će termometar pokazivati nekih sedam, osam ili devet stupnjeva. U danima kad se otvori goričko klizalište, zima će se nakratko povući pred jeseni, bit će ugodno prošetati gradom u prvim danima “Prosinca u Gorici”. A onda, kad to prođe, opet dolazi zima… Ukratko, uživajmo dok možemo.