Prijava

Vaša prijava

Uperio pištolj prema njoj i rekao: ‘Ovo je pljačka, daj novce’


Val razbojništava koji je u posljednje vrijeme pogodio šire goričko područje unio je strah među ljude, a naročito među populaciju trgovkinja. Naime, one se u posljednje vrijeme često nalaze ispred nišana maskirnih razbojnika. Modus operandi uvijek isti. Maskirani muškarac ulazi pred kraj radnog vremena u trgovinu i prijeti pištoljem, a u njoj se u tom trenutku nalazi jedna ili dvije zaposlenice. Prestrašene, u strahu za vlastiti život predaju razbojnicima dnevne utrške, a onda ih ovi prisiljavaju da legnu na pod, kako bi lakše pobjegli.

Zadnji takav incident dogodio se u srijedu u Bukevju. Na meti naoružanog razbojnika opet se našla poslovnica poduzeća Mlin i pekare. Maskirani muškarac pred kraj radnog vremena ušetao je u trgovinu.

– Po ulasku odmah je uperio pištolj prema djelatnici te joj se obratio riječima: ‘Pljačka, daj novce’. Djelatnica se odmaknula od registar blagajne iz koje je razbojnik uzeo novac te se uputio u nepoznato – rekao je Nikica Ljubanović iz PP Velika Gorica.

Nelagoda se uvukla među trgovkinje. Neke su počele zaključavati vrata trgovina nakon što padne mrak i puštati unutra samo poznate osobe. Vrijeme je da netko napokon reagira i zaustavi praksu po kojoj trgovačke blagajne služe kao bankomati razbojnicima, a trgovkinje se traumatizira kao kolateralne žrtve besplatnog podizanja gotovine.