Prijava

Vaša prijava

Novi semafor zasvijetlio s lošim vijestima: Osijek uzeo sve u Gorici…


Veliki grb Gorice, pa grb Osijeka, moderan dizajn… Nakon što su reflektori konačno zabljesnuli, od utakmice protiv Osijeka predstavio se i novi semafor na Gradskom stadionu. Nažalost, za prvi put nije donio dobre vijesti. Nakon teških i borbenih 90 minuta na njemu je jasno pisalo: Gorica 1, Osijek 2.

Vođena idejom da ponovi ono što je pokazala u drugom poluvremenu ogleda s Dinamom u Maksimiru, Gorica je u utakmicu krenula odlučno, agresivno i vrlo konkretno. Dvije opasne situacije pred golom Osijeka najavile su ono što je stiglo kao najljepša moguća nagrada za dobar početak – gol Joeyja Suka! Igrala se 12. minuta kad je Gorica oduzela jednu loptu na sredini, došla je do Zwolinskog, a Poljak je sjajnim dodavanjem pronašao Nizozemca. Suk je gađao po podu, precizno, neobranjivo.

Probudila se i publika nakon vodstva, krenulo se i s bubnjem, pa je sve skupa odmah dobila ljepšu zvučnu kulisu. A na terenu je uraganski start Gorice potrajao još desetak minuta. Nakon toga je Osijek preuzeo kontrolu, držao loptu u svojim nogama, pokušavao zaprijetiti… Zaredalo se sa slobodnim udarcima oko Kahlinina šesnaesterca, a taj je pritisak Osijeka urodio plodom u 40. minuti.

Mirko Marić je krenuo na jednu odbijenu loptu, gužva je nastala u šesnaestercu domaćina, a taj je problem Igor Čagalj odlučio riješiti uklizavanjem. Nažalost, potpuno je promašio loptu i “počistio” Marića za čisti jedanaesterac. Napadač Osijeka sam je i realizirao tu priliku, najbolju moguću, za Osijekovo izjednačenje.

U nastavak utakmice obje su momčadi ušle odlučne da zabiju gol, obostrano se išlo naprijed, a u svemu tome bilo je “vatre” na obje strane. Više ipak pred golom Gorice, koju je u tim trenucima iznad vode držao sjajni Kristijan Kahlina. Golman Gorice skinuo je tri zicera, izluđivao napadače Osijeka, ali nesavladivost je imala svoje vijek trajanja. A on je svome kraju došao u 74. minuti, kad je Alen Grgić zakucao loptu u mrežu Gorice. Nabacio je iz još jednog u nizu slobodnjaka Petar Bočkaj, a Grgić je vješto to izveo na drugoj stativi…

Ušao je i prije gola Kristijan Lovrić, povratnik nakon ozljede, nakon gola pokušao je trener Sergej Jakirović i s Uganđaninom Faroukom Miyom, u posljednjih 15-ak minuta valjalo je spasiti što se spasiti da. Uspjela je Gorica u završnici stisnuti Osijek, natjerati goste da opasno žive, pri čemu je golman Marko Malenica imao pune ruke posla. S druge strane, Osječani su prijetili iz kontri, ali rezultat se nije mijenjao. Jedino što se promjenilo je brojčano stanje na terenu, budući da je Mario Marina zbog drugog žutog kartona otišao na tuširanje duboko u sudačkoj nadoknadi.

Posljednji Jakirovićev pokušaj bio je ubacivanje napadača Martina Šrolera umjesto stopera Igora Čagalja u posljednjih nekoliko minuta, ali ni u tome nije uspio pronaći ključ za osječku bravu. Nešto više od 1600 gledatelja tako je vidjelo treći uzastopni poraz Gorice, što ostavlja našu momčad na petome mjestu prvenstvene ljestvice, s tri boda više od šestoga Hajduka i četiri manje od četvrte Lokomotive.

HT Prva liga, 17. kolo:

Gorica – Osijek 1-2 (Suk ’12 / Marić ’40-11m, Grgić ’74)