Prijava

Vaša prijava

Beli zabija i na bijelom terenu! Gorica uzela snježni bod za kraj…


Tekst o jednoj velikoj nogometnoj nepravdi već je ispisivao prve retke, o tome kako je nepravedno da Gorica na kraju ovakve jeseni izgubi utakmicu na ovakav način, ali jedan simpatični momak iz Ogbea sredio je da pritisnemo “delete”. I krenemo pisati novi tekst, priču o prekidu niza poraza, o važnom i zasluženom bodu na kraju polusezone koju ćemo pamtiti još dugo, dugo… Završilo je 2-2, Beli Atiemwen je junak naše priče, on je fantastično pogodio iz slobodnjaka u 88. minuti i dobio Gorici prvi bod nakon tri utakmice s nulom.

Snijeg je dobro namučio igrače, teren je za ovu priliku bio bijele boje, ali ova je utakmica pokazala još jedan važan detalj… Puno se kritizira HNS, često i s razlogom, ali ova priča s novim terenima, među kojima je ovaj na stadionu u Kranjčevićevoj najbolji, pokazala se punim pogotkom. Da se prije godinu dana u ovo vrijeme dogodio ovakav snijeg kao u petak navečer, igralište bi sličilo na kaljužu. Ovako, s ovog ljeta postavljenim travnjakom, čak se nešto moglo i odigrati.

– S obzirom na vremenske uvjete, mislim da smo odigrali dobru utakmicu. Vidjeli smo četiri gola, puno angažmana i s jedne i s druge strane, treba čestitati objema momčadima. Na kraju mogu biti zadovoljan, jer ipak smo zabili u 88. minuti, prekinuli smo negativanu seriju… Igrali smo mi dobro i u ovim prethodnim utakmicama, ali nije bilo rezultata. A on je, jasno, najbitniji – rekao je trener Sergej Jakirović.

Hladno je bilo na stadionu u Kranjčevićevoj, zima je probijala kosti gore na tribinama, ali treneru Gorice nije bilo hladno. Komunicirao je sa sucima, sa svojim igračima, skakao…

– Prigovarao sam? Možda mi se nakupilo u ovih zadnjih par utakmica, ali ne mislim da suci bilo što rade namjerno. Posebno je to mentalno stanje dok vodiš utakmicu, dosta toga kaže se u afektu… Kad se gledam u sažecima nakon utakmica, znam i ja pomisliti ‘ti nisi normalan’, ali to je tako. To je emocija, toga mora biti u nogometu – vjeruje Jakirović.

Bilo je šansi u ovom susretu na obje strane, igralo se otvoreno i ambiciozno, pri čemu je nešto više lopte u nogama imala Lokomotiva. Promašivao je Zwolinski, čak tri šanse imao je Poljak, prečku je iz slobodnjaka pogodio Lovrić, a imali su i “lokosi” s druge strane svoje situacije, neke i vrlo izgledne…

Povela je Lokomotiva u 32. minuti preko Dejana Radonjića, dočekao je odbijanac nakon odbijanca nakon udarca iz daljine… Pomalo nesretno, ali vratila se Gorica već do poluvremena. Ovoga puta sreća je bila na našoj strani. Golman Lokomotive Ivo Grbić krivo je dodao, Zwolinski došao do lopte, a ona je na kraju završila kod Marijana Čabraje, koji je izjednačio u 43. minuti.

Nešto više pokazivao je domaćin na početku nastavka, parirala Gorica, da bi jedan pritisak 15-ak minuta prije urodio plodom na prilično glup način. Ivanušec je pucao iz slobodnog udarca, lopta je išla po klizavom podu i prošla Kristijanu Kahlini kroz klizave rukavice… Ponajbolji  igrač Gorice ove jeseni, junak u više navrata, ali i golman koji je prije toga gola sjajno reagirao u dvije, tri situacije. I da se to baš njemu dogodi, na oproštaju od jeseni…

– Ništa mu ne zamjeram, naravno da ne. Pa koliko puta nas je samo izvlačio ove sezone, ne smijemo to zaboraviti. Pogreške se događaju, sastavni su dio igre, pogotovo na teškom terenu – kazao je Jakirović.

Napadala je Gorica do kraja Lokomotivu i s petoricom napadača, pokušavala doći do tog boda, a uspjela je tek kad je loptu na 18 metara namjestio Beli Atiemwen. Preko zida, fino i elegantno, za konačnih 2-2. Ali i za nadu da se možda može do pobjede u posljednjim minutama.

– Da, željeli smo zabiti još jedan gol!

Nažalost, nisu uspjeli, ali i ovo je sasvim dovoljno da trener javno čestita igračima na svemu učinjenom.

– Čestitao bih dečkima na izvrsnoj polusezoni, idemo sad na zasluženi odmor.

Gorica je jesen, prvu prvoligašku, završila na petome mjestu, s 27 bodova, četiri manje od Lokomotive na četvrtome mjestu. I, što je najvažnije, miljama daleko od bilo kakve borbe za ostanak, što su mnogi predviđali Goričanima na startu sezone. Predsjednik kluba Nenad Črnko jednom je prilikom kazao kako je izračunao da je za ostanak u ligi potrebno 28 bodova u sezoni. A Gorica ima jedan manje na pola puta. Znači, nije loše…