Prijava

Vaša prijava

Turopoljsko srce na djelu: Gorički kafići pomažu i bore se za titulu najboljeg


U jednom neformalnom razgovoru Ivan Prelec, bivši trener Gorice, predložio je da bismo trebali napraviti neku humanitarnu akciju u ovo božićno vrijeme, pronaći način kako pomoći ljudima kojima je pomoć potrebna, i rodila se ideja o nogometnom turniru, objasnio nam je Kristijan Japec iz tvrtke Alpas kako je došlo do ideje za malonogometni turnir pod nazivom Turopoljsko srce.

Odmah im se priključio i Dražen Vezmar, jednako kao i VG Boysi, ali nisu oni ostali sami u ovoj priči.

– Najviše nas je razveselilo i ohrabrilo što su našu ideju podržali i brojni naši prijatelji, suradnici, poslovni partneri… Cijeli prihod turnira, u što ulaze kotizacije, donacije sponzora i pokrovitelja, prodaja hrane, pića i majica, ići će za potrebite obitelji s više djece. Iznimno smo sretni što vidimo da je ideja zaživjela u velikoj mjeri – kazao je Japec.

Turnir Turopoljsko srce igrat će se u nedjelju, s početkom u devet sati na terenima Panadić Sporta, a sudjelovat će 12 momčadi, koje će sastaviti gorički kafići. Konkretno, na turniru će sudjelovati Vision, Lobby bar, Kod Rojca, Dobardan, Scotch, Oziris bar, Club 100, Park caffe, Ledana, Panadić Sport, Barbara i VG Sport caffe.

Tih 12 momčadi bit će podijeljeno u četiri skupine, koje će nositi nazive turopoljskih znamenitosti. Tako će se skupine zvati Turopoljski banderij, Turopoljska podgutnica, Turopoljska poculica i  Govedo tur.

– Uz blagdansko raspoloženje i vrijeme ispunjeno mirom i blagostanjem skupimo svi zajedno svoja srca kako bi svojim zajedništvom pomogli mališane i njihove obitelji – poručili su organizatori.

Ždrijeb će biti u petak u 20 sati u Panadić Sportu, a za turnir je rezervirana cijela nedjelja. Finale će se igrati u 19 sati, a kafić koji odnese pobjedu imat će čime “vaditi mast” konkurenciji sljedećih godinu dana. A usput će, puno važnije, svi zajedno pomoći manje sretnim sugrađanima i tako im uljepšati blagdani. Bravo za ideju, neka potraje…