Prijava

Vaša prijava

‘Aktualac’ na Vijeću: O smradu, emigraciji, mostu, digitalizaciji i liftovima…


Velikogoričko Gradsko vijeće okupilo se na sjednici u 9 sati i odmah je krenuo, već po običaju, aktualni sat. Vijećnici su postavljali pitanja, gradonačelnik i zamjenici odgovarali, a teme su bile raznolike…

Damira Šimunića iz SDP-a kako će se riješiti problem smrada koji se širi u podrumu Tržnog centra.

– U pitanje su dovedeni i minimalni higijenski uvjeti, a riječ je o prostoru u kojem su smještene mesnice, ribarnice i trgovine s hranom – upozorio je Šimunić.

– Taj je prostor u privatnom vlasništvu, ali budući da se u njemu obavlja komunalna djelatnost, svakako želimo da se provede higijena prostora. Kroz gradske akte ćemo proslijediti pitanja prema odgovornima kako bi se riješio smrad koji dolazi zbog nebrige i postaje sve veći problem – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

Pričalo se i o odljevu mladih iz Velike Gorice, koliko ih je otišlo u Irsku i na druge destinacije, no doznali smo samo da postoji.

– Nažalost, nema točne evidencije, ali svjesni smo da su mladi odlazili. Međutim, situacija nije ni približno dramatična kao u nekim drugim krajevima Hrvatske – kazao je Barišić.

Govora je bilo i o digitalizaciji gradske uprave, ali o tome gdje i kako gradonačelnik prima plaću.

– Primam plaću tamo gdje sam dobio povjerenje. Kao saborski zastupnik imam pravo na naknadu od 1500 kuna mjesečno za materijalne troškove, a ja taj iznos dajem u humanitarne svrhe – kazao je gradonačelnik.

Mostov Šimac upozorio je i na zaštitu jezera Čiče kao i pitke vode prilikom izrade Prostornog plana Jezera Čiče, a govorilo se i o Kučkom mostu. Uskoro bi trebala stići odluka o izvođaču radova, a u siječnju bi trebao biti potpisan ugovor o izgradnju. Ukupna vrijednost je sedam milijuna kuna, a zajednički će ga financirati Grad, Županija i Hrvatske vode. Bit će to betonski most od 20 tona, dug 62 metra.

Prema kraju ide i legalizacija u Gradu, legalizira se i velik broj objekata u gradskom vlasništvu, a najave kažu i da će se Grad uključiti i u projekt uvođenja liftova u starijim zgradama. Ali uz napomenu: “Kad za to dođe vrijeme.”