Prijava

Vaša prijava

Ovo je najljepša priča za kraj godine: Koliko je veliko to Turopoljsko srce…


Široki osmijesi dominirali su ove nedjelje na terenima Panadić Sporta, sve je frcalo od optimizma i pozitivne energije, jer svi su znali da se ovdje događa dobra stvar. Prvo izdanje humanitarnog malonogometnog turnira Turopoljsko srce, projekta koji je puno više od nogometa, puno više od turnira, ponudilo je gomilu razloga za ponos. Svakome onome koji je pomogao, onoliko koliko je mogao, svakom stanovniku Turopolja, a pogotovo ljudima iz organizacije jedne ovako lijepe i važne priče.

– Srce mi je puno, ali baš puno… – govorio je Ivan Prelec, bivši trener Gorice i jedan od organizatora ove akcije.

Bila su tu gotovo sva važna imena turopoljskog nogometa, bilo na terenu, bilo na tribinama, bilo za miks pultom… Uz Preleca, organizaciju su preuzeli i VG Boysi, Dražen Vezmar iz Panadić Sporta, Kristijan Japec iz Alpasa, ali i cijeli niz njihovih prijatelja, kolega, partnera…

– Nevjerojatno je koliko smo brzo došli od ideje do realizacije. Malo više od dva tjedna prošlo je otkad smo počeli pričati o tome, otkad je ideja nastala. Odmah smo uključili cijelo svoje društvo, svatko je vukao i pomagao s onime s čime je mogao i dobili smo stvarno prekrasnu priču – govorio je Prelec dok je u tijeku bila jedna od utakmica.

I doista, kad vidiš kako sve to izgleda, koliko je sve dobro posloženo, teško je povjerovati da je sve organizirano u samo dva tjedna. Svih 12 momčadi dobile su majice, koje je donirao Grad, sve utakmice bile su u prijenosu uživo na televizijama u kafiću, prodavale su se kuhače, daske za kuhanje i majice s logom projekta, prodavala se hrana, a na zapisničkom stolu bila je i “škrabica”, u koju se moglo ubacivati priloge.

– Sva sredstva koja smo prikupili ići će potrebitim obiteljima s više djece iz našega kraja. Dobili smo od Centra za socijalnu skrb popis obitelji koje žive u teškim uvjetima i pokušat ćemo im što više pomoći. Cilj je barem dijelu tih obitelji poboljšati uvjete života uređenjem njihovih životnih prostora, a pomoći ćemo i na brojne druge načine – istaknuo je Kristijan Japec.

Na točnu cifru koja je prikupljena morat ćemo pričekati još nekoliko dana, no već sad je jasno da je riječ o jednoj od najuspješnijih humanitarnih akcija na našem području posljednjih godina. Sredstva su prikupljena i donacijama, ali i prodajom dresova goričkih nogometaša. Samo dresovi Matije Dvornekovića, Damira Milanovića, Igora Čagalja i Damira Žutića prodani su ukupno za više od 15 tisuća kuna, a na aukciju su išle i umjetničke slike. U akciju su se uključile Dalija Zubek i njezine “goričke vile”, ali i gorički suci, koji su svoje vrijeme stavili na raspolaganje Turopoljskom srcu i odradili svoj dio posla potpuno besplatno…

– Čast je i zadovoljstvo sudjelovati na jednoj takvoj vrhunskoj priredbi, toliko dobro organiziranoj. Ničega nije falilo, stvarno sve pohvale organizatorima, a mi suci uvijek smo bili i uvijek ćemo biti na raspolaganju kad treba pomoći u ovakvim akcijama – rekao je Dalibor Meić, predsjednik komisije sudaca Zagrebačke županije i Velike Gorice.

Dakle – shvatili ste već – ove nedjelje turopoljska srca kucala su kao jedno. Kao veliko zajedničko Turopoljsko srce. I naravno da je u svemu tome manje važno bilo tko će tu koga pobijediti. Ovo su priče u kojima pobjeđuju svi. Ipak, recimo da je do kraja otišla momčad Cluba 100, za koju su igrali sjajni malonogometaši koji inače nose ime Gorenci. U finalu je Club 100 bio bolji od CB Visiona 3-1, a od goričkih kafića još su igrali Dobardan, Scotch, Lobby, VG Sport, Park caffe, Kod Rojca, Barbara, Oziris, Ledana i Panadić Sport. Svatko od njih uplatio je kotizaciju od 600 kuna, a i taj novac je išao u “škrabicu”.

Došao je i Djed Božičnjak, uz njega i vilenjaci, podijelili su slatkiše djeci, a djeca su dijelila kolače gledateljima… Kad se sve zbroji, apsolutno fantastična priča za kraj godine. Koja traje i dalje… Aukcije dresova trajat će još nekoliko dana na Facebook profilu Kristijana Japeca, a moguće je i uplatiti donaciju putem žiro računa HR0923600001102370385.