Prijava

Vaša prijava

Apel vozačima: ‘Ljudi, koristite i lijevu traku kad dolazite na kružni tok’


Prometne gužve koje se s vremena na vrijeme pojavljuju u središtu Velike Gorice, čiji je epicentar novi rotor, na koji se naši vozači još prilagođavaju, u ovo blagdansko vrijeme dodatno se povećavaju. A ta činjenica ponukala je jednog našeg sugrađanina da nam se u redakciju javi s apelom za kojeg vjeruje da će pomoći kod smanjivanja gužvi.

“Zbog očitog nedostatka znanja prometnih pravila kod 95% vozača koji prolaze Ulicom kneza Ljudevita Posavskog, prije dolaska na novi kružni tok, svi oni stvaraju nepregledne kolone u desnom voznom traku, dok je lijevi vozni trak u potpunosti neiskorišten, u vršnom opterećenju čak od lokacije Goričanke pa sve do kružnog toka. Dapače, pojedini vozači pritom nepropisno blokiraju i lijevu voznu traku misleći kako rade “ispravno” djelo, jer zašto bi se netko vozio lijevom trakom ako oni stoje u koloni, što je van svih prometnih pravila (dapače, zaslužuje i nadzor prometne policije). Slična situacija je i sa ranije izgrađenim kružnim tokom blizu Elektre. Molimo da pokušate urgirati da se postave dodatni prometni znakovi koji upućuju na ponašanje u vožnji pri situaciji prelaska iz 2-u-1 vozni trak, kao što je to napravljeno u inozemstvu (prikazano na priloženoj slici). Vjerujem da je navedeno svima nama u interesu za lakši život u gradu”, navedeno je u apelu koji potpisuje Marko.

Ovako na prvu, apel je to koji ima smisla. Ostaje jedino vidjeti hoće li Velikogoričani prihvatiti ovaj prijedlog, odnosno koliko će nam trebati da u prilasku na rotor poprimimo, recimo to tako, “zapadnoeuropske” manire.


Čestit Božić i sretna Nova godina!