Prijava

Vaša prijava

‘Svi su našpanani pred ovaj koncert i jedva čekaju da se predstave goričkoj publici’


Sve je spremno za drugo izdanje Božićnog koncerta Puhačkog orkestra DVD-a Velika Gorica. ‘Vatrogasci’ će u petak u 19 sati nastupiti u Pučkom otvorenom učilištu, a pridružit će im se gošća mezzosopranistica Lucija Ercegovac. Na repertoaru će se naći pjesme duhovnog i svjetovnog karaktera.

– Odsvirat ćemo nekoliko hrvatskih tradicionalnih božićnih pjesama poput Tri kralja jahahu, Veselje ti navješćujem, U to vrijeme godišta i Tihu noć te neke svjetski poznate stvari božićnog karaktera poput Have Yourself A Merry Little Christmas. Odsvirat ćemo i par pjesama koje nemaju veze s Božićem, ali prikazuju presjek našeg rada tijekom godine poput skladbe Speak Softly Love iz filma Kum – rekao nam je dirigent orkestra Miro Taradi.

Uzbuđenje je na vrhuncu i članovi orkestra željno očekuju nastup pred domaćom publikom. Svih 27 članova tijekom cijele godine pripremalo se za ovaj nastup. U ovom sastavu sviraju od 2007. godine, kada je orkestar nakon pauze ponovno počeo svirati.

– Koliko ja vidim, a puhačkim orkestrima bavim se od 1986. godine, ekipa uživa u svirci i jako je lijepo raditi s ovim orkestrom. Imamo članove svih dobnih skupina, od osnovnoškolaca do 67-godišnjaka. Svi su našpanani pred ovaj koncert i jedva čekaju da se predstave goričkoj publici – dodao je Taradi.

Koncert Puhačkog orkestra DVD-a Velika Gorica možete poslušati u petak u 19 sati u Pučkom otvorenom učilištu. Ulaz je besplatan.