Prijava

Vaša prijava

Goričani izdominirali Kutiju! Šroler najbolji igrač i strijelac, Kahlina golman


Prvi otraga, i igra i brani, drugi naprijed, i dribla i zabija. Prvi je Kristijan Kahlina, sjajni golman Gorice, a drugi Martin Šroler, mladi igrač – samo malo da provjerimo – isto Gorice! Ovoga puta nisu bili u dresu Gorice, prvi je nosio dres Manchester Uniteda, drugi pamučnu ljubičastu Alpasovu majicu s brojem 11, a momčad im se ovih dana zvala Quattro Leones. Iznenađenje je bilo i što su došli do finala Kutije šibica, ali na kraju su uspjeli još jednom šokirati svijet malog nogometa. Nakon penala pao je i strašni CB Doberman, prv favorit turnira još od njegova početka…

Napadale su Dobermanove zvijezde, praktički je to “balkanska reprezentacija”, ali imali su jedan veliki problem u ovom finalu – Kristijana Kahlinu. Radio je čuda na golu, izluđivao protivničke igrače, a usput je i igrao! Quattro Leones je odabrao taktiku igranja s golmanom kao igračem više, što je Kahlina odradio besprijekorno. I još je stigao odraditi svoj, golmanski dio posla na najvišoj mogućoj razini. Sijevalo je sa svim strana, udarci su se nizali, ali Kahlina je ostao nesavladiv.

Kad se došlo do izvođenja sedmeraca, sve su oči ponovno bile uprte u njega. Prvi udarac nije uspio zaustaviti, no sljedeća dva jest i to je bilo to… Osvajanje najvećeg malonogometnog turnira na ovim prostorima proslavio je iznimno emotivno, strastveno, čak je potekla i poneka suza. Uživao je Kahlina u trenutku, u savršenom završetku jedne godine koju nikad neće zaboraviti. Debitirao je u prvoj ligi, briljirao u dresu Gorice cijele jeseni, završio u najboljoj momčadi prvenstva, a onda, za kraj, još malo “razbucao” malonogometaše… Čudesna, sjajna godina jednog sjajnog sportaša.

Zagreb – 48. Kutija šibica, polufinale, Quattro Leones – Bigbang Cammeo Team 27.12.2018., Dom sportova, Zagreb – 48. malonogometni turnir Kutija sibica, polufinale, Quattro Leones – Bigbang Cammeo Team.
Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Nagradu za najboljega golmana turnira uručio mu je Ćiro Blažević, ispričat će nam valjda Kale i što mu je veliki Ćiro šapnuo u uho, ali kad smo već kod nagrada… Martin Šroler uzeo je dvije! Dečko od 20 godina, Velikogoričanin, do jučer je bio samo talentirani klinac koji igra za Goricu, a od danas je velika priča. Briljantan malonogometaš, toliko dobar da s 20 godina istovremeno uzme nagrade za najboljeg igrača i najboljeg strijelca ovakvog turnira. I u finalu je bio iznimno opasan, razigran, a hvalio ga je i čuveni hrvatski malonogometaš Robert Grdović.

– Dok je imao 15 godina, nagovarao sam ga da ode u futsal jer sam vidio koliko je dobar. Nije me poslušao, otišao je u veliki nogomet i drago mi je što se pokazuje da nije pogriješio, što dobiva sve više prilika u Gorici. Ali zaista je dobar igrač, strašno brz, puca s obje noge, tehnički jak… Odličan – govorio je ponajveći hrvatski malonogometaš ikad.

Nije uspio zabiti u finalu, ali i dosad postignutih deset golova bilo mu je dovoljno da uzme obje nagrade. I da se pun samopouzdanja priključi suigračima kad 5. siječnja krenu pripreme za proljeće. Kahlina i Šroler u glavnim ulogama, Goričani kao “kraljevi” kultne Kutije… Svaka čast, momci, ovo je bilo lijepo gledati!

Nažalost, uspjeh svojih igrača nije uspio “kopirati” trener Sergej Jakirović. Njegov Promotionplay vodio je 2-0 u finalu protiv Restorana Gladne oči, izgledao kao da drži stvari pod kontrolom, no na kraju je izgubio 3-2 i ostao bez novog naslova pobjednika. Jakirović se predstavio u odličnom izdanju, ponajbolji je igrač svoje momčadi, i s tek napunjene 42 još je pokretljiv, u dovoljno dobroj formi, a nogometno znanje ionako nikad nije bilo upitno… Na kraju je ipak tugovao, Gladne oči su uzele titulu, a Miljenko Mumlek nagradu za najboljeg igrača.