Prijava

Vaša prijava

FOTO Uspjeh reprezentacije je i uspjeh klupskog nogometa u Hrvatskoj


Redovna sjednica Skupštine Nogometnog saveza Zagrebačke županije održana je jučer u Plavom salonu HNK Gorice. Na sjednici je od 95 delegata bilo nazočno 62, odnosno na dispoziciji je bilo ukupno 225 od maksimalnih 335 te su sve odluke koje su bile donesene bile pravovaljane. Sjednicu je otvorio i vodio predsjednik NSZŽ-e Nenad Črnko. Istaknute su glavne značajke koje ovaj Savez svrstavaju u drugi po veličini u Republici Hrvatskoj: 135 klubova, 500 selekcija, 12.000 registriranih igrača, 300 sudaca (36 u tri najviša ranga – 1. HNL, 2. HNL, 3. HNL), tri s FIFA-in znakom. Spomenuta je i spremnost vodećih ljudi da, uz potporu Hrvatskog nogometnog saveza, NSZŽ-e u narednih 4-5 godina realizira kupovinu vlastitog prostora. Inicirat će se veće ulaganje, pogotovo u infrastrukturu, u klubove nižeg ranga i tako učini nogometnu bazu još kvalitetnijom. Naputak je sportskim djelatnicima da aktivno sudjeluju u tijelima čiji su članovi i da vode računa o svojoj (stalnoj) edukaciji. Sva izvješća Saveza za 2018. godinu i planovi za 2019. godinu usvojeni su jednoglasno i bez rasprave.

28.12.2018. Velika Gorica – Redovna sjednica Skupštine Nogometnog saveza Zagebačke županije. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Svi koji su govorili na sjednici, isticali su kako je 2. mjesto naše reprezentacije na Svjetskom prvenstvu, i manifestacije nakon toga, bili zorni pokazatelji kako nogomet može ujediniti cijelu državu! Naglašeno je da je 95% članova srebrne reprezentacije igralo u hrvatskim ligama i to je rezultat odličnog rada u klubovima. Na tu temu je Zorislav Srebrić, viši savjetnik predsjednika HNS-a Davora Šukera, kazao kako u obrazloženju nagrade koju je HNS dobio od Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) piše: ”nagrada se dodjeljuje za promicanje države Hrvatske u svijetu!” Nakon sjednice skupštinari su nastavili druženje na prigodnom domjenku.

Galerija fotografija