Prijava

Vaša prijava

FOTO U novu godinu s psićem: Tužne njuškice čekaju svoje ljude i dom…


Prođeš kroz Novo Čiče, uđeš u Jagodno, dođeš praktički do kraja sela, skreneš desno na manju cestu, pa lijevo na šljunčani put… I dođeš do jednog posebnog mjesta. Tu se smjestila “Sigurna kućica”, goričko no-kill sklonište za pse koje je promijenilo priču o udomljavanju pasa na našem području. Do prije nekoliko godina sve se svodilo na sklonište u široj goričkoj okolici, u kojem stvari nisu idealno funkcionirale, pojavom “Sigurne kućice” to se bitno promijenilo na bolje. I Goričani sad imaju šansu posjetiti pse, donijeti im donaciju i, najvažnije od svega, udomiti ih.

U Jagodnom im, ovako na prvu se čini, ne fali previše toga. Fino papaju, druže se međusobno i s ljudima, puno su vani, a boksevi imaju i zatvoreni i otvoreni dio… Međutim, fali im ono najvažnije. Fali im dom, njihova obitelj koju će moći uveseljavati iz dana u dan.

“Sve sekice su udomljene i sretan sam zbog njih. Gledao sam kako ih na ruke primaju njihovi ljudeki. Bile su tako sretne, a ljudi k’o iz naših snova, jer znam što smo zajedno sanjali. Sada sanjam sam. Gdje su moji ljudi? Gdje je obitelj iz mojih snova? Poznaje li ih netko? Zovem se Dali i imam 2,5 mj. Cijepljen sam i čipiran”, tekst je uz fotografiju simpatičnog psića koji je zauzeo središnje mjesto na fotografiji iznad.

I on je samo jedan od psića koji traže dom, ima ih još mnogo… I sve ih se može doći, vidjeti, upoznati i, ako je to moguće, odvesti doma. Ne bi bilo loše u novu godinu ući s novim članom obitelji, zar ne?


Dođite na dan otvorenih vrata u ponedjeljak 29. travnja