Prijava

Vaša prijava

U 11 ujutro imao 3,18 promila, sjeo za volan i razbio automobil na parkingu!


Zagrijavanje za novogodišnju noć očito je počelo, barem ako je suditi po izvješću velikogoričke policije o vikenda uoči dočeka. Naši policajci kontrolirali su brzinu i alkohol, pri čemu su zatekli četiri vozača pod utjecajem alkohola i njih 13 koji su prebrzo vozili. Tu je i 19 prekršaja koji idu u rubriku “ostalo”, a posebna priča je ona kojoj je vrijeme radnje bila subota prijepodne, a mjesto radnje parkiralište Lidla.

Dakle, bilo je 10.50 sati, dobar dio grada tek se budio, razbuđivao i pripremao za vikend, a jedan 59-godišnjak već je debelo bio “u akciji”. Toliko da je pripremio solidan kaos na parkirališu trgovačkog centra. Oštetio je parkirano vozilo, bila je to teška borba između čovjeka i volana, a kad je na teren izašla policija, postalo je i jasno o čemu je riječ. Čovjek je uzeo “liziku” i napuhao, ni manje ni više, 3.18 promila, zbog čega su ga odveli na otrežnjenje u prostorije goričke policijske postaje. Inače se za takve situacije kaže “prenoćio u policiji”, ali ovo je bilo toliko daleko od noći da takva kvalifikacija nije dolazila u obzir…

U policijskoj terminologiji razina alkohola viša od 2,5 promila, što je naš junak debelo premašio, svrstava se pod “jako pijanstvo”. Kod svakoga to ide drukčije, ali službeni izračuni kažu da je za ta 2,5 promila potrebno popiti dvije litre vina ili pola litre žestokog pića. Dakle, “junak” naše priče toga jutra je rano krenuo i nije dopuštao da ga obuzme žeđ. Nažalost.

Zabilježeno je i da je u noći na nedjelju 38-godišnjak napuhao 0.97, dok su preostala dvojica vozača pod utjecajem alkohola bili i ispod toga. Dakle, neimenovani majstor s Lidlova parkinga nedodirljivi je rekorder vikenda, ali i šire… Ostaje samo za nadati se da sličnih priča neće biti u noći s ponedjeljka na utorak, da će naši sugrađani u jednoj ovakvoj noći posebno paziti na sebe, ali i na sve oko sebe. U četiri prometne nesreće ovog vikenda imamo tri s materijalnom štetu, ali i jednu s ozlijeđenom osobom.

Ljudi, čuvajte se, pazite se…