Prijava

Vaša prijava

Za početak godine – kazalište! U Mraclinu priča o Oskaru i mami Rozi…


Nakon što se do kraja slegne sve ono u čemu smo uživali tijekom blagdana, a prije nego što se 2019. godina “zalaufa” do kraja, u Mraclinu će već početi s kulturnim uzdizanjem. U organizaciji KUD-a Dučec, u petak će za sve ljubitelje kazališta biti odigrana predstava koju vrijedi vidjeti.

“Pozivamo vas na kazališnu predstavu ‘Oskar i gospođa u ružičastom’ koja će se održati ovoga petka u 20 sati u Društvenom domu u Mraclinu. ‘Oskar i gospođa u ružičastom’ naziv je monodrame koju je naša istaknuta dramska umjetnica Marija Sekelez priredila na temelju istoimenoga romana poznatog i nagrađivanog francuskog autora Érica-Emmanuela Schmitta. Neobična i potresna priča govori o prijateljstvu Oskara, dječaka koji ima deset godina i boluje od leukemije, i ‘mame Roze’, gospođe koja djeci na bolesničkom odjelu dolazi pričati priče i družiti se s njima.

Jednostavna, ali iznimno sugestivna priča mame Roze, u tumačenju Marije Sekelez, otkrit će dječaku Oskaru, ali i svima nama, da je Bog zapravo ljubav. U ovo blagdansko vrijeme u Mraclinu nam se pruža prilika da poruku koju nam zajedno šalju Schmitt kao pisac, Marija Sekelez kao glumica i redateljica, te prevoditelj Venceslav Kapural doživimo oči u oči. Ovaj kazališni događaj, istovremeno i bolan i ohrabrujuć, idealan je za obiteljski posjet, a tome će, vjerujemo, pridonijeti i popularna cijena ulaznice od 30 kuna”, objavili su iz KUD-a Dučec.