Prijava

Vaša prijava

Malo drugačiji Pirati: Frontmen Siniša napisao pjesmu, pomogli i tamburaši


Velikogorički bend Pirati u svibnju su proslavili 15 godina djelovanja, tom su prilikom najavili i album prvijenac, a u tom smjeru ide i objava nove autorske pjesme. Mnogi će vjerojatno znati za njihove prethodne pjesme, kao što su “Tuđe slađe”, “Da je sreće”, “Godina za godinom” ili “Kafanama skitam”, ali ovoga puta pripremili su nešto malo drukčije.

Autor glazbe i teksta je frontmen benda Siniša Biško, a za ovu priliku Pirati su udružili snage s tamburaškim sastavom Milenij. Pjesma se zove “Bolje sutra”, a njezin autor je iznimno sretan i ponosan što je konačno vani…

– Pjesma je već neko vrijeme čekala u ladici, s obzirom na situaciju u Lijepoj našoj nije bilo teško pronaći inspiraciju za tekst i zaista se nadamo da će naši ljudi uvidjeti da nije sve tako crno te se zajedno s nama boriti i pjevati za bolje sutra u našoj prelijepoj Hrvatskoj – rekao je Siniša Biško i dodao:

– Osjećao sam da je melodiji potreban zvuk tambure i zato nismo puno razmišljali. Kontaktirali smo naše glazbene kolege i prije svega velike prijatelje, tamburaše Milenij, i ponudili im suradnju koja se, sudeći prema komentarima, pokazala uspješnom.

Dečke iz tamburaškog sastava Milenij nije trebalo previše nagovarati na suradnju.

– Suradnju smo odmah s oduševljenjem prihvatili jer pjesma ima prekrasnu melodiju i snažnu poruku. Samo snimanje pjesme i spota bilo je jedno predivno druženje i zahvalni smo našim prijateljima Piratima na ukazanom povjerenju – kažu tamburaši.

Za aranžman je zaslužan Dragomir Herendić Dragianni. Tambure je snimio Ivica Plivelić , zvuk harmonike donio je Siniša Biško, a bubnjevi je svirao Nenad Borić. Spot je snimljen na ranču Kurilovec, u režiji Igora Kolarca iz VG FOTO studija.


U 2018. godini 62% više noćenja