Prijava

Vaša prijava

Opet, opet, i opet! Razbojnik s pištoljem opljačkao još dvije trgovine?!


Polako i sigurno cijela priča postaje frustrirajuća – da ne upotrijebimo neki drugi, puno teži izraz – a kraj joj se ne nazire. Riječ je, naravno, o razbojništvima koja se po trgovinama u Velikoj Gorici i okolici događaju već puna dva mjeseca, a dvije nove epizode ove užasavajuće serije “emitirane” su u prva tri dana nove godine. Kao nastavak na onu posljednju iz prošle godine, posljednjeg dana 2018…

Dakle, na Staru godinu maskirani razbojnik, naoružan pištoljem, opljačkao je trgovinu Mlin i pekare u Ulici Ivana Gorana Kovačića. Jedina promjena u tom slučaju, u odnosu na prethodne, bila je u tome što je u trgovinu ušao na početku radnog vremena, a ne na kraju. Tri dana poslije, 3. siječnja oko 19 sati, vratio se starim običajima, pa je trgovinu u Strmcu Bukevskom “opelješio” u 19 sati, ponovno se vrativši na stari model. Međutim, počinitelju to nije bilo dovoljno, pa je u novu akciju krenuo već sljedećeg jutra. I to na već “odrađenoj” lokaciji!

Naime, u petak oko 7 sati ujutro ponovno je meta bila trgovina opljačkana na Staru godinu, ona u Ulici Ivana Gorana Kovačića. Ponovno je izvedba bila u prepoznatljivom stilu. Maksiran, s kapuljačom na glavi, ulazi u trgovinu, pištoljem prijeti trgovkinji, ona mu u strahu daje novac, on ga sprema u unutrašnjost jakne i udaljava se, kako se to kaže u službenoj policijskoj terminologiji, u nepoznatom smjeru. I tako jednom, drugi put, treći, peti, sedmi… Opasno, pogibeljno, frustrirajuće, nevjerojatno! Pa dokad više, ovo se već pretvara u ruganje?!

Iz policije kažu kako intenzivno rade na ovom slučaju, ali i ističu kako “detaljan opis razbojnika i količinu otuđenog novca ne mogu objavljivati dok traje istraga”. Ovako na prvu djeluje da bi poneki detalj možda i pomogao u potrazi za počiniteljem, da bi netko od građana mogao dati informacije koje bi dovele do napretka u istrazi, ali očito to baš i nije tako… I ostaje nam jedino čekati i nadati se će ova noćna mora što prije završiti. Ključno je, naravno, što nitko nije nastradao u svim ovim slučajevima, ali sve je važnije i da to konačno završi. Krajnje je vrijeme!