Prijava

Vaša prijava

Rukometašice Udarnika igraju protiv Samoborki, ali i protiv – Kineskinja!


Već četiri godine traje zajednički projekt zagrebačkog Kineziološkog fakulteta i pekinškim Beijing Sport Universityjem, u koji su uključeni i Hrvatski rukometni savez i Središnji državni ured za sport. Njegov je cilj razmjena znanja i suradnja između ustanova, kao i edukacija trenera, a ta će priča ove nedjelje dotaknuti i Veliku Goricu.

Naime, u sklopu tog projekta svake godine se organizira da 85 kineskih sportašica i sportaša do 15 godina starosti u tri sporta (muški i ženski rukomet, muška i ženska košarka te nogomet) trenira s hrvatskim stručnjacima, ali i da ih se uključi u državne rukometne kadetske lige. Tako će u nedjelju u Gradskoj sportskoj dvorani, u petom krugu državne lige za kadetkinje, sudariti rukometašice Udarnika, Samobora, a treći sudionik turnira bit će selekcija kineskih rukometašica.

Program počinje u 11 sati, kad igraju Samobor i selekcija Kine, od 12.15 počinje sudar Kineskinja i Udarnika, a u 13.30 igrat će Udarnik i Samobor. Bit će to lijepa prilika da Kineskinje iz prve ruke vide kakav se rukomet igra u Velikoj Gorici, ali i da se mlade rukometašice Udarnika okušaju u međunarodnoj konkurenciji, sudare s protivnicama koje ne govore istim jezikom, koje dolaze iz druge sportske kulture, upoznaju s drugim stilom rukometa… Na ovakvim turnirima mlade Kineskinje sudjeluju izvan konkurencije, a osim rukometa, uče i jezike. Tako imaju organiziranu nastavu engleskog jezika, a mogu učiti i hrvatski. No sad je vrijeme za jezik sporta, za rukomet u hrvatsko-kineskoj koprodukciji.