Prijava

Vaša prijava

Sezona gripe bliži se vrhuncu, najviše na udaru “srednja generacija”


Ništa neobično ni šokantno s obzirom na doba godine, ali sve je očitije kako je sezona gripe u naponu snage. Svi skupa borimo se s hunjavicama, prehladama i virozama, a oni manje sretni “zakače” i pravu pravcatu gripu, onu koja doslovno obara s nogu. Sasvim konkretno, do 8. siječnja zabilježeno je 165 oboljelih na području Zagrebačke županije, pri čemu najveći postotak odlazi na Velikogoričane i Samoborce.

Kako kaže evidencija Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, u Velikoj Gorici do sad je prijavljeno 36 oboljelih od gripe, od čega je njih 18 u dobi od 30 do 64 godine. Nešto manje, njih 14, upada u starosnu kategoriju od 20 do 29 godina, što i ne čudi osobito kad se zna da po statistikama najčešće obolijevaju oni između 30 i 64. Na tu skupinu otpada 36 posto oboljelih u prosjeku.

A onima ostalima, koje gripa još nije dohvatila, a nisu se odlučili na cjepivo, ostaje samo dobro se čuvati. I držati se toplog okruženja što je više moguće. Pa tako sve dok ne prođe sezona gripe, koja se ovih dana pošteno okuražila…