Prijava

Vaša prijava

Dođeš, opljačkaš, odeš! Tri maskirana razbojnika pljačkala u Črnkovcu


Dok traje policijska potraga za počiniteljem ili počiniteljima serije razbojništava na velikogoričkom području u posljednja dva mjeseca, priča o pljačkanju trgovina dobila je novu epizodu. Prema svemu sudeći, s novim likovima u naslovnim ulogama. Naime, ovoga puta riječ je o pljački trgovine u Črnkovcu, a razlika u odnosu na prethodne slučajeve je u tome što su ovoga puta u akciji bila trojica počinitelja.

U srijedu navečer, oko 19.35 sati, u trgovinu u Črnkovcu ušao je maskirani trojac s oružjem u rukama i zaprijetio djelatnicima, 36-godišnjakinji i 43-godišnjaku. Zatražili su novac, tom njihovom zahtjevu trgovci su udovoljili, nakon čega su se počinitelji udaljili u nepoznatom smjeru. Odnijeli su plijen od nekoliko tisuća kuna i donijeli nove probleme u život velikogoričke policije.

Nažalost, u posljednje vrijeme već po pravilu počinitelji ovakvih nedjela prolaze nekažnjeno, što ne znači da će tako biti dovijeka, da neće “dolijati”, no da je ugodno, nije! Ni ljudima koji žive u mjestima koja dođu na metu razbojnika, a još manje za nesretne trgovkinje i trgovce koji u tim trenucima strahuju za svoj život.

– Čovjek uđe u trgovinu. Kapa, šal, misliš sve najnormalnije, tako barem izgleda, a onda shvatiš da to nije baš tako. Kad ti pokaže pištolj i počne vikati, prvo pomisliš ‘zar sam i ja to doživjela’. Pokušala sam se ponašati smireno i napraviti sve što je tražio. Čovjek shvati da nema što drugo, to je najpametnije. Na kraju krajeva, svi su poslije rekli da je to napravljeno kako treba jer takvima se ne možeš suprotstaviti. Unutra nije bilo nikoga, pretpostavljam da je napadač nekoliko dana prije pratio kada i tko ulazi u trgovinu. Tražio je novac, prijetio da će nas ubiti i, nezadovoljan onim što su mu dale iz blagajne, tražio je još – prepričala nam je svoje iskustvo jedna od opljačkanih trgovkinja.

U policiji kažu kako intenzivno tragaju za počiniteljima svih ovih razbojništava, no umjesto rezultata istrage stižu nove pljačke. Po modelu “dođeš, opljačkaš, odeš” ova crna serija stalno dobiva nove epizode…