Prijava

Vaša prijava

Ronaldo sletio u Goricu: ‘Oba moja imenjaka su čudo, ali moj idol je Hagi’


U avionu koji je u četvrtak, desetak minuta prije 14 sati, dotaknuo velikogoričko tlo bio je i jedan poseban putnik. Ronaldo! Doduše, rumunjska verzija Ronalda, mladić punog imena Ronaldo Octavian Andrei Deaconu, 21-godišnjak rođen u Bukureštu. U pratnji svoga agenta odmah je produžio prema stadionu i potpisao ugovor do ljeta 2022. godine. Na licu osmijeh, a na nogama vrlo neobične tenisice, sasvim prikladno za igrača od kojeg se očekuje da ispuni prazninu nastalu odlaskom Iyayija Atiemwena, još jednog pasioniranog ljubitelja neobičnih tenisica…

– Sretan sam što sam ovdje, spreman sam od prvog trenutka dati sve od sebe da pomognem momčadi. Vjerujem da zajedno možemo napraviti velike stvari u razdoblju koje je pred nama – rekao je Ronaldo ekskluzivno za City portal, u prvoj izjavi za hrvatske medije.

Pregovori s Concordijom, rumunjskim prvoligašem čiji je član bio posljednju sezonu i pol, otegnuli su se duže od svih očekivanja, posljednjeg dana pregovori su trajali čak devet sati, ali sve je konačno gotovo. Nakon dva nizozemska i tri rumunjska kluba, Deaconu je konačno stigao u šesti klub u svojoj karijeri.

– Kao vrlo mlad otišao sam u Nizozemsku, u Feyenoordovu akademiju, a zatim sam prešao u Twente. U početku nije bilo lako, bio sam sam, nisam znao ni jezik, ali na kraju je ispalo jako dobro. Razvijao sam se kao igrač i vjerujem da sam zahvaljujući toj fazi moje karijere postao igrač kakav danas jesam. Kući, u Rumunjsku, vratio sam se 2016. i od tad sam igrao prvoligaški nogomet u svojoj domovini – rekao je Ronaldo pa se u jednoj rečenici opisao kao igrač:

– Igrač sam koji voli imati loptu u nogama, s dobrom lijevom nogom, a nadam se da ću to i dokazati u dresu Gorice.

Došao je u novu sredinu, ali došao je spreman…

– Cijelu noć sam proveo proučavajući sve o Gorici i vidio sam da je klub napredovao posljednjih godina, da ove sezone igra sjajno. Želja mi je da tako nastavimo. Razgovarao sam i sa svojim sunarodnjakom Branescuom, rekao mi je puno toga lijepoga i o klubu i o gradu… Saznao sam i da posljednjih godina hrvatski klupski nogomet raste, a pogotovo me impresioniralo ono što sam vidio od Hrvatske na Svjetskom prvenstvu. Modrić mi je omiljeni hrvatski igrač – kazao je Ronaldo, odbacivši u startu pomisao da je Luka i njegov idol…

– A ne, ne… Moj idol je Gheorghe Hagi, jedan od najvećih igrača u povijesti Rumunjske! Samo on.

Na dresu će nositi broj 13, iznad broja pisat će mu “Deaconu”, a on se kod upoznavanja predstavlja kao Roni. Ali prava priča je njegovo puno ime, Ronaldo… Ne dolazi baš svaki dan u Goricu imenjak brazilske legende i portugalskog genijalca.

– Moj otac bio je veliki obožavatelj brazilskog Ronalda, još od SP-a 1994., a želio je da njegov sin bude nogometaš. I tako sam dobio ovo ime. Koji Ronaldo mi je draži? Uh, jako teško pitanje. Obojica su legende, čudesni igrači, nemoguće je odabrati koji je bolji – izbjegao je odgovor “Ronaldo treći”.

Uostalom, važnije je da odgovore daje na terenu. A s tim namjerava početi odmah, jer već u petak će se priključiti pripremama Gorice u Medulinu.

– Da, idem na pripreme, priključit ću se suigračima, ali protiv Rijeke još neću zaigrati. Ovoga puta bit ću na tribinama, bodriti svoju novu momčad, a nadam se da ću već od sljedećega kola moći pomoći dečkima i na terenu – zaključio je Ronaldo.

Obuva se kao Beli, zove kao dva nogometna velikana, protiv Rijeke ćemo vidjeti kako navija, a uskoro ćemo vidjeti i koliko dobro igra… Kao Ronaldo? Prodano!