Prijava

Vaša prijava

FOTO ”Vremenski putopis” Josipa Jozića u Pučkom otvorenom učilištu


Izložba ”Vremenski putopis” slikara Josipa Jozića u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica i suorganizaciji Grafičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu otvorena je večeras u Izložbenom prostoru POU-a. Likovni kritičar mr. Ante Živković Fošar biranim riječima govorio je o Josipu Joziću slikaru, napose grafičaru. Između ostalog kazao je: ”… Na ovoj izložbi Jozić nam se predstavlja kroz grafičke listove motivima Mediterana, sakralnom tematikom, vedutama te portretima. Jozić je umjetnik imaginacije i širom otvorene percepcije. Uravnotežen sklad zatvara lik Krista čineći kompozicijski sklad prepoznatljiv, dajući mu pečat uzvišenog i svetog dostojanstva. Svjetlo je druga odlika Jozićeva stila, svjetlo oplemenjuje kromatske vrijednosti te je paleta sjajna i blistava, a gradski prizori prisni i blagdanski. …”

08.02.2019. Velika Gorica – Izložba ”Vremenski putopis” slikara Josipa Jozića. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Posjećenost na izložbi bila je vrlo velika (za događaje ovakve vrste), čemu su pridonijeli studenti Grafičkog fakulteta, koji su svojom brojnošću ”željeli dati potporu svom profesoru i tako mu se djelomice odužiti na znanju i umijeću koje im tijekom studija prenosi”. U glazbenom dijelu nastupio je Boris Ćiro Gašparac uz harmonikašku pratnju svog stalnog prijatelja na ovakvim i sličnim priredbama.

08.02.2019. Velika Gorica – Izložba ”Vremenski putopis” slikara Josipa Jozića. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Josip Jozić rođen je u Zenici (1958.). Školu primijenjenih umjetnosti (smjer grafika), kao i Akademiju likovnih umjetnosti (smjer grafika) završio je u Sarajevu te stekao zvanje akademski grafičar. Radi dvadeset godina na Grafičkom fakultetu u Zagrebu kao predavač na katedri za dizajn i slikovne informacije na kolegiju Originalna grafika. Do sada je imao 6 samostalnih izložbi, a izlagao je i na više skupnih. Izložba ostaje otvorena do 01. ožujka 2019. godine.

Galerija fotografija