Prijava

Vaša prijava

Upoznajte novog igrača Gorice: Mathieu je prvi put izvan Nizozemske…


Prijelazni tok je završen dovođenjem još jednog igrača za kojeg smo odlučili platiti odštetu, objavio je Mindaugas Nikoličius, izvršni dopredsjednik kluba, Litavac koji je u HNK Gorici u ulozi glavnog čovjeka za sportska pitanja.

Novi igrač Gorice je Nizozemac Justin Mathieu, iznos plaćene odštete nije poznao, taj detalj ostaje u sferi poslovne tajne, a poznato je jedino da je riječ o igraču koji po Transfermarktu vrijedi 325.000 eura. Teško je vjerovati da je Gorica baš toliko platila za njega, cifra je vjerojatno kudikamo manja, ali sama činjenica da su u klubu odlučili uložiti novac govori da bi se moglo raditi o igraču koji će biti veliko pojačanje…

“Justin Mathieu (22) novi je igrač HNK Gorice! Nizozemski ofenzivac, koji može podjednako dobro igrati na oba krila, ali i u vrhu napada, potpisao je ugovor do ljeta 2022. godine i bit će u konkurenciji za momčad već od sljedećega kola. Nogometaš rođen u nizozemskom Tilburgu već sa sedam godina je počeo igrati za tamošnji Willem II, u kojem je ostao sve do ljeta 2014. godine. Nekadašnji reprezentativac Nizozemske u uzrastu do 17 godina prošao je nakon toga i FC Oss i Go Ahead Eagels, a u Goricu dolazi iz redova nizozemskog drugoligaša SC Cambuura. Na dresu će Justin nositi svoj omiljeni broj 11. Dobro nam došao!”, objavljeno je na službenim stranicama HNK Gorice, za koje je povijesni prijelazni rok.

Počeo je rastankom s Dabrom i Arshakyanom, koji nisu zadovoljili, nastavljen dolaskom Senegalca Cherifa Ndiayea, a zatim i odlaskom Iyayija Atiemwena u Dinamo za drugu najveću odštetu između dva kluba iz HNL-a u povijesti. Kad je stigao novac od Belog, dio se mogao i reinvestirati, pa je s plaćenom odštetom prije Mathieua došao i Rumunj Ronaldo Deaconu, dok su nekako u tišini novi igrači Gorice postati 18-godišnji Ivano Čepo i golman Ivan Čović. Prodaje, kupovine, odlasci, dolasci… Sve je bilo, a sad će zavladati mir. Do ljeta.